x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD - Urecheala pentru Ponta

PSD - Urecheala pentru Ponta

23 Oct 2004   •   00:00

POLITIC

Victor Ponta a fost avertizat ieri de Octav Cozmanca de faptul ca va fi pus in discutia Biroului Coordonator al partidului. Presedintele executiv al PSD, Octav Cozmanca, l-a avertizat pe liderul tinerilor PSD, Victor Ponta, ca "situatia neplacuta" pe care a creat-o prin criticile aduse directorului de campanie al partidului, Dan Nica, va fi discutata de Biroul Coordonator al PSD.
ANIELA NINE

Click pentru a mari imaginea
REACTIE. Criticile lui Victor Ponta sunt catalogate de presedintele executiv al PSD drept "mici rafuieli"
Victor Ponta a contestat joi scoaterea juniorilor pesedisti de pe liste si a sustinut ca departamentul condus de Dan Nica emite "comunicate stupide", cu date inexacte referitoare la tinerii candidati. Catalogand afirmatiile lui Ponta drept "fara nici un suport", presedintele executiv al PSD, Octav Cozmanca, l-a avertizat pe acesta ieri ca "situatia neplacuta" pe care a creat-o va fi discutata de Biroul Coordonator al PSD. Mai mult, a anuntat Cozmanca, Adrian Nastase va avea o discutie cu staff-ul de campanie din care face parte si liderul TSD. "Mi se pare o atitudine cel putin bizara, de neinteles din punctul meu de vedere", si-a exprimat nemultumirea Cozmanca. El a adaugat ca PSD a facut "demersuri" sa selecteze cei mai buni tineri, "oameni capabili, oameni competenti, oameni profesionisti, oameni care s-au impus prin ceva, nu doar pentru ca au o anumita varsta". In consecinta, presedintele executiv al PSD considera ca acestea sunt "mici rafuieli", total nepotrivite in plin proces de campanie electorala. "Nu ne asteptam la o asemenea reactie si mai ales in plin proces de campanie, cand echipa trebuie sa functioneze. Avem cu cine sa ne luptam si nu trebuie sa incepem mici rafuieli intre noi", a mai spus Octav Cozmanca.

NEMULTUMIRE FIREASCA. In schimb, presedintele PSD, Adrian Nastase, s-a aratat mai intelegator cu nemultumirile exprimate de seful tinerilor pesedisti. Invitat joi seara in emisiunea "Marius Tuca Show" de la Antena 1, liderul PSD a acceptat ca nemultumirea lui Ponta privind reprezentarea tinerilor pe listele PSD pentru alegerile parlamentare este "fireasca". Insa Nastase a atras atentia ca ar trebui sa se tina cont de faptul ca pe listele partidului din 2004 sunt "de zece ori mai multi tineri si femei fata de scrutinul din 2000", chiar daca acest lucru nu se situeaza la nivelul dorit atat de el, cat si de catre alti membri PSD. "Dl Ponta considera ca cei care au 36-37 de ani nu mai sunt tineri si nu trebuie contabilizati. Nu cred ca, in mod automat, putem sa decidem ca cine are sub 35 de ani este mai bun decat cel care are 37 de ani", a spus Adrian Nastase. Concluzia exprimata de catre Nastase a fost ca aceasta "nemultumire" va fi analizata cu atentie. Unde si cand, este sarcina care i-a revenit ieri lui Cozmanca.

CONCILIANT. Dan Ioan Popescu, coordonatorul campaniei electorale a PSD pe Bucuresti, a fost insa chiar conciliant. El a aratat ca "nu este un capat de tara" daca Victor Ponta, "cu entuziasmul sau tineresc", vede altfel decat Dan Nica lucrurile si ca asta nu va duce la alte probleme.

SURPRIZA

"Nu ne asteptam la o asemenea reactie si mai ales in plin proces de campanie, cand echipa trebuie sa functioneze. Avem cu cine sa ne luptam si nu trebuie sa incepem mici rafuieli intre noi" - Octav Cozmanca presedintele executiv al PSD
×
Subiecte în articol: politic psd cozmăncă ponta