x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD va vota, astăzi, creșterea pensiilor cu 40%

PSD va vota, astăzi, creșterea pensiilor cu 40%

de Ion Alexandru    |    22 Sep 2020   •   09:05
PSD va vota, astăzi, creșterea pensiilor cu 40%

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, ieri, că PSD va rămâne consecvent şi va vota în plenul reunit de astăzi al Parlamentului pentru creşterea pensiilor cu 40 de procente. Ciolacu este de părere că preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban i-au umilit destul pe pensionari şi e momentul să se oprească. 

Într-o postare furibundă, liderul social-democrat acuză actuala guvernare că a fugărit pensionarii cu poliția și că i-a amendat în starea de urgență. „I-aţi ţinut la cozi în faţa spitalelor, fără acces la tratament! I-aţi ţinut fără medicamente esenţiale, aşa cum este Euthyrox, iar acum vă plângeţi că se îmbolnăvesc! Nu le-aţi dat nicio mască din cele promise, dar îi amendaţi dacă nu au!”, spune Marcel Ciolacu. Acesta somează PNL să aplice legea, pentru că sunt cinci milioane de pensionari care aşteaptă să li se facă dreptate. „Orice guvern normal la cap îşi respectă seniorii! Nu îşi bate joc de ei! Sunt părinţii şi bunicii noştri, nesimţiţilor! Sunt oamenii care v-au crescut, nu povara de care nu ştiţi cum să scăpaţi mai repede acum! N-aţi făcut nimic pentru ei! Aplicaţi legea măcar! Opriţi-vă din furat şi veţi avea bani pentru pensii! Sunt 5 milioane de pensionari care aşteaptă să li se facă dreptate! Să-i vedem mâine pe cei care se opun acestei dreptăţi”, a conchis Ciolacu.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului va avea loc marţi, de la ora 13.00, iar pe ordinea de zi vor fi la vot proiectele de lege care aprobă rectificarea bugetară pentru acest an. Comisiile reunite pentru buget au adoptat raport de admitere cu amendamente la iniţiativele legislative. Amendamentul PSD prin care este abrogată majorarea punctului de pensie cu 14% şi rămâne forma în vigoare de creştere a acestuia cu 40% a fost adoptat de comisii.

 

×