x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD vrea salariu minim brut de 3.000 de lei și facilități pentru angajații din agricultură

PSD vrea salariu minim brut de 3.000 de lei și facilități pentru angajații din agricultură

13 Oct 2021   •   17:42
PSD vrea salariu minim brut de 3.000 de lei și facilități pentru angajații din agricultură

Angajații din sectorul agricol, sectorul piscicol și industria alimentară ar putea avea salariu minim brut de 3.000 de lei, potrivit unui proiect al PSD. În plus, ei ar beneficia și de o serie de facilități fiscale, pe modelul celor din construcții.

 

„În urma dezbaterilor pe care le-am inițiat acum două luni, am convenit să depunem un proiect de lege care să garanteze salariul minim brut în plată pentru sectorul agricol, sectorul piscicol și industria alimentară la nivelul de 3.000 de lei, concomitent cu acordarea facilităților fiscale, așa cum e cazul celor din construcții, adică zero impozit pe salariu, reducerea impozitului din CAS și eliminarea impozitului pe CASS”, anunță Adrian Chesnoiu, deputat PSD și președintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaților.

El solicită dezbaterea proiectului în procedură de urgență în Parlament.

„Nivelul salariilor din industria alimentară, din agricultură, din sectorul piscicol este singura soluție viabilă pe termen scurt petru a păstra în țară forța de muncă pe care încă o mai avem. Odată cu migrarea acestei forțe de muncă în exteriorul României am avea probleme uriașe cu asigurarea hranei populației”, adaugă Chesnoiu.

(sursa: Mediafax)

×