x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Puiu Haşotti, propunerea liberalilor pentru preluarea Ministerului Culturii

Puiu Haşotti, propunerea liberalilor pentru preluarea Ministerului Culturii

19 Iun 2012   •   14:19
Puiu Haşotti, propunerea liberalilor pentru preluarea Ministerului Culturii

UPDATE: Propunerea PNL pentru preluarea portofoliului Culturii este senatorul Puiu Hasotti, liderul grupului liberal din Senat si vicepresedinte al partidului. Hasotti este, de asemenea, membru al Comisiei de Cultura din Senat.

---------------------------------------------

Premierul Victor Ponta a declarat marti ca va discuta la Guvern cu ministrul Culturii, Mircea Diaconu, declarat incompatibil, si spune ca inlocuitorul acestuia pentru a ocupa portofoliul ii va fi propus de liderul PNL, Crin Antonescu.

"Acum, de la partid merg la Guvern sa discut cu domnul Diaconu. E o interdictie legala, domnul Diaconu m-a asigurat ca o va respecta inainte sa stie verdictul", a spus Ponta.

El a precizat ca nu poate spune mai mult despre inlocuitorul lui Diaconu pentru ca trebuie sa se consulte in prealabil cu liderul PNL, Crin Antonescu.

Citeste si Ministrul Culturii, declarat incompatibil de Curtea Suprema. Mircea Diaconu trebuie sa demisioneze din Guvern

"Am vorbit sedinta trecuta de Guvern, stia foarte bine care sunt consecintele. Decizia instantei trebuie sa o respecte", a spus Ponta.

El a opinat ca Diaconu si sotia sa sunt cunoscuti de toata lumea din postura de actori si a precizat ca legea a fost mai dura, uneori, cu niste oameni care merita admiratie, nu umilinte de acest gen.

Intrebat daca fostul ministru Adrian Iorgulescu ar putea fi numit din nou la portofoliul Culturii din partea PNL, Ponta a spus ca nu poate specula nimic.

"Nu pot specula nimic. Propunerea trebuie sa-mi fie facuta de PNL. Cuvantul final imi apartine mie, ca si pana acum. Nu am apucat sa vorbesc cu Crin Antonescu", a spus Ponta.

Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a fost declarat definitiv incompatibil, dupa ce instanta suprema a respins recursul acestuia privind hotararea prin care ANI a constatat ca se afla in incompatibilitate, intrucat a fost senator si director al Teatrului Nottara timp de trei ani.

×