x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PUR acuza "pesedizarea" profesorilor

PUR acuza "pesedizarea" profesorilor

02 Mar 2004   •   00:00

Partidul Umanist cere primului-ministru si presedintelui tarii, in calitatea sa de garant al respectarii legilor, sa respinga politizarea extrema, balcanica si contraproductiva a invatamintului romanesc.



Criticand infiintarea Asociatiei profesorilor social democrati, mai ales intr-un an electoral, umanistii spun ca este impotriva oricaror reguli europene ca politicul sa se amestece in aspecte profesionale si sa imparta profesorii in social-democrati, liberali ori umanisti. In plus, o astfel de asociere ar permite promovari pe alte criterii decat cele profesionale si, in context, santajarea profesorilor; acest lucru ar putea avea repercusiuni negative asupra procesului de invatamint si a educatiei generatiilor viitoare.
"Condamnam vehement pesedizarea invatamintului romanesc prin astfel de forme agresive de asociere a unor categorii de oameni care au, in fapt, o misiune nobila. Cand vor incepe copiii nostri sa studieze la scoala socialdemocratia, dupa principiul studierii socialismului stiintific, daca lucrurile nu vor fi oprite la timp?", a subliniat Bogdan Pascu, vicepresedinte PUR. (Oana Stancu)

×
Subiecte în articol: politic