x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PUR cere anchetarea grupului de la Bacau

PUR cere anchetarea grupului de la Bacau

03 Iun 2004   •   00:00

Partidul Umanist a cerut ieri autoritatilor sa ia imediat masurile care se impun pentru declansarea procedurilor de ancheta in cazul "grupului de la Bacau".

GABRIELA ANTONIU

Umanistii fac aceasta solicitare in contextul in care OLAF, Organizatia de Lupta Anti-frauda, atentioneaza asupra proportiilor pe care le-a luat coruptia in Romania si ofera "pe tava" autoritatilor nume de persoane implicate in mari cazuri de coruptie. In opinia lor, toate aceste date "ar trebui sa determine Guvernul ca, macar in al 12-lea ceas, sa-si ia mana de pe acolitii politici". "In loc sa ia masuri impotriva Coruptiei, adevarata problema cu care se confrunta Romania, Guvernul se balbaie, ignora realitatea, ascunde documente si inventeaza scuze cusute cu ata alba. Daca un simplu cetatean si-ar fi permis sa ascunda autoritatilor un document, cu siguranta ar fi suportat rigorile legii. Ce se va intampla cu un demnitar de talia lui Victor Ponta, care a dosit cu buna stiinta documentele OLAF, nu este greu de imaginat. Probabil ca nu se vor lua masuri impotriva lui", a declarat Dudu Ionescu, liderul Departamentului Aparare si Ordine Publica din cadrul Partidului Umanist.

Ca urmare, PUR cere Guvernului PSD sa inceteze "a-i mai proteja pe suspectii in cazurile grave de coruptie, pe aceia care, folosind parghii de natura politica, au impiedicat inceperea si derularea anchetarii lor penale".

Umanistii reamintesc ca si acum o saptamana PUR a cerut declansarea unei anchete PNA in cazul "grupului de la Bacau", dar "PSD si Guvernul sau au preferat insa aceeasi tactica de ascundere si ignorare a cererii", in speranta ca vor fi lasati in pace. PUR le transmite insa ca "este consecvent si nu va abandona lupta impotriva structurilor mafiote din Romania".

×
Subiecte în articol: politic