x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PUR cere blocarea averii lui Iacobov

PUR cere blocarea averii lui Iacobov

22 Mar 2004   •   00:00

Partidul Umanist cere autoritatilor sa ia masuri pentru indisponibilizarea bunurilor detinute de familia Iacobov in limita prejudiciilor produse prin activitatile sale banuite, deocamdata, a fi obtinute ilicit.

Solicitarea a fost adresata procurorului general al Parchetului de pe lănga Inalta Curte de Casatie si Justitie, Ilie Botos, ministrului Controlului, Ionel Blanculescu, si celui de Interne, Ioan Rus. Umanistii considera acest demers necesar avand in vedere anuntul divortului pe care il intenteaza sotia lui Corneliu Iacobov. „Consideram ca acest divort este un simulacru menit a pacali Justitia in conditiile in care sotul doamnei Iacobov are probleme cu legea, de asa natura incăt pot avea repercusiuni asupra averii familiei. Masura indisponibilizarii bunurilor familiei Iacobov se impune de urgenta pentru a se preveni o partajare mascata a averii celui in cauza, in scopul de a se sustrage de la raspunderea civila ce-i incumba ca urmare a pagubelor produse prin actiunile sale bugetului de stat", se arata intr-un comunicat al PUR.

Voiculescu nu se teme de represalii

Corneliu Iacobov este unul dintre „pestii mari", cum ii numea comisarul european Gunter Verheugen pe marii corupti din Romania. Biroul Permanent al Partidului Umanist, intrunit sambata la Ploiesti, a decis sa lupte deschis impotriva acestora. „Avem date despre nelegiuirile si incalcarile flagrante ale legii savărsite de personaje care acum se bucura de favoruri si demnitati, de protectie din partea mai marilor zilei. Eu personal, impreuna cu domnul general Pitulesu, liderul Departamentului Anticoruptie din PUR, le voi aduce la cunostinta opiniei publice si a autoritatilor. Nu-mi este frica. Mai mult decăt sa ma impuste nu au ce face, iar de murit, murim cu totii doar o data", a declarat presedintele Partidului Umanist, Dan Voiculescu. ( OANA STANCU )

×
Subiecte în articol: politic