x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PUR cere PSD sa nu-i mai atace candidatii

PUR cere PSD sa nu-i mai atace candidatii

04 Iun 2004   •   00:00

Partidul Umanist a respins ieri "atacurile mincinoase" publicate la "comanda politica" la adresa candidatului sau la Primaria municipiului Galati, Eugen Durbaca.

DANA PICIU

Fost primar al Galatiului in perioada 1992-2000 si creditat cu primul loc in sondajele pentru alegerile locale din acest an, Eugen Durbaca a fost acuzat ca a falsificat anumite documente pentru a obtine o pensie mai mare, cu grupa a doua de munca.

ARGUMENTE. Candidatul umanist a aratat ca si-a facut cererea de pensionare in 2001 catre intreprinderea unde a lucrat si unde a ocupat postul de director. Inspectia muncii i-a comunicat ca are o vechime in munca de 38 de ani din care 17 ani se incadreaza in grupa a doua de munca. Pe baza documentelor existente in unitatea SC Atlas Galati se confirma incadrarea in grupa a doua de munca pentru perioadele in care a ocupat functia de director.

Conform legislatiei in vigoare, personalul care munceste in conditii deosebite de pe santierele de constructii montaj, grupurile de santiere si intreprinderile de santier beneficiaza de incadrare in grupa a doua de munca. Durbaca a mai aratat ca initial pensia sa a fost de 3,9 milioane de lei si prin indexari la ora actuala a ajuns la 5,3 milioane de lei. Candidatul umanist a mai spus ca actualul primar al orasului care este si contracandidatul sau din partea PSD se teme ca va pierde primaria de aceea a trecut la o campanie murdara.

NEREGULI. El a mai spus ca galatenii i-au reclamat anumite nereguli care se pregatesc pentru fraudarea alegerilor. "Mi s-a spus ca PSD va modifica procesele-verbale pe drumul dintre sectiile de votare si birourile electorale judetene, ca vor fi tiparite mai multe buletine de vor decat numarul de alegatori, ca oamenii vor primi sume de bani pentru a introduce in urne buletine de vot nestampilate, iar reprezentantii PSD din sectiile de votare vor avea la dispozitie cate 2.000 de euro pentru a-i mitui pe reprezentantii celorlalte partide sa inchida ochii atunci cand vor fi nereguli", a mai precizat Durbaca.

×
Subiecte în articol: politic