x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PUR il da in judecata pe Dinu Marin

PUR il da in judecata pe Dinu Marin

04 Mar 2004   •   00:00

Umanistii intentioneaza sa combata traseismul politic printr-o metoda-soc.

Ei au anuntat ca-l vor actiona in judecata pe senatorul Dinu Marin, fost vicepresedinte PUR, actual membru PSD si ii vor cere acestuia restituirea sumei de 100.000 de dolari, reprezentand efortul material depus de partid pentru promovarea acestuia in Parlament, in 2000. "Noi consideram ca efortul depus de partid trebuie sa se intoarca inapoi. Dar aceasta actiune nu are ca scop recuperarea unor bani, pentru ca ei vor fi donati oricum persoanelor aflate in dificultate, ci are ca scop descurajarea traseismului politic", a explicat vicepresedintele PUR, Bogdan Pascu.

Potrivit vicepresedintelui umanist, Dinu ar fi semnat in anul 2000 un contract de fidelitate cu Partidul Umanist, prin care se angaja sa reprezinte in Parlament programul si ideile umaniste. "Contractul presupunea ca parlamentarul respectiv sa nu practice traseismul politic, sa fie fidel celor care l-au propulsat in Parlament", a aratat Pascu. Umanistii au explicat ca nu persoana lui Dinu Marin este tinta, el fiind doar un exponent al grupului de parlamentari PUR, plecati ulterior din partid, ci principiul este cel avut in vedere, acela al combaterii traseismului politic.

Reactie

Dinu Marin (foto) spune insa ca, din amintirile sale, contractul pe care l-a semnat presupunea sa nu paraseasca Parlamentul si ca el a candidat pe listele Polului Democratiei Sociale din Romania. "E un caz unic de santaj politic si financiar fata de un parlamentar", a acuzat Dinu, care spune ca asteapta sa se sesizeze organele de specialitate. Pe de alta parte, el sustine ca toate cheltuielile de campanie au fost sustinute din buzunarul propriu.
( OANA STANCU )

×
Subiecte în articol: politic dinu