x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PUR respinge afirmatiile lui Puscas

PUR respinge afirmatiile lui Puscas

29 Iul 2004   •   00:00

PUR respinge afirmatiile negociatorului-sef pentru Integrare Europeana, Vasile Puscas, potrivit carora ideea umanistilor de consultare a populatiei privind aderarea Romaniei la UE in 2007 prin referendum este expresia "anumitor grupuri de interese".

Umanistii isi mentin punctul de vedere privind organizarea referendumului si, prin vocea lui Constantin Dudu Ionescu, membru in Biroul Politic al partidului, explica diferenta intre propunerea PUR si replica negociatorului-sef. "Domnul Puscas afirma ca populatia Romaniei doreste in proportie de 80% integrarea in Uniune, bazandu-se pe sondajele de opinie si pe dorinta PSD de a folosi integrarea in UE ca tema electorala, asa cum face cu integrarea in NATO. Partidul Umanist, dimpotriva, demonstreaza ca este interesat cu adevarat de opinia reala a romanilor pe aceasta tema, de viitorul lor intr-o astfel de situatie si atunci vrea sa consulte romanii printr-un referendum", afirma Dudu Ionescu.

CONTEXT. El a mai spus ca numai intr-un singur context se poate spune ca propunerea PUR privind organizarea referendumului este expresia unui grup de interese: "Ideea consultarii romanilor pe aceasta tema este expresia sustinerii grupului de interese care se numeste poporul roman, constituit din intreprinzatori nesustinuti in a se dezvolta si care risca sa dea faliment daca sunt aruncati nepregatiti intr-o competitie economica alaturi de tari ca Germania sau Franta. Este grupul de interese constituit din agricultori romani care nu vor putea exporta produsele cultivate pe terenuri arate cu calul si plugul".

SUSTINERE. Umanistii isi reafirma sustinerea pentru integrarea Romaniei in UE, dar doresc ca acest pas important sa fie facut cu "acordul responsabil" al romanilor, acord care poate fi obtinut doar printr-o buna informare a acestora despre efectele integrarii. (Gabriela Antoniu)

×
Subiecte în articol: politic