x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PUSL salută victoria la CEDO a lui Vlad Filat

PUSL salută victoria la CEDO a lui Vlad Filat

de Redacția Jurnalul    |    01 Feb 2023   •   14:35
PUSL salută victoria la CEDO a lui Vlad Filat

Partidul Umanist Social Liberal salută victoria la CEDO a fostului premier al Republicii Moldova, Vlad Filat.

Decizia Curții, una fără echivoc, arată că Vlad Filat nu a avut parte de un proces echitabil și i-au fost încălcate mai multe drepturi.

Întreg procesul de judecată până la condamnare a durat exact opt luni. Nu șapte, opt, zece ani cum se întâmplă în alte cazuri. Opt luni- reținere, arestare și tot așa-numit proces de judecată, care a dus la o condamnare pe care eu am considerat-o dintotdeauna nedreaptă, având la bază un proces inechitabil cu încălcarea unuia dintre cele mai importante principii care vizează proces echitabil, publicitatea ședințelor de judecată. La rândul lor, aceste ședințe secrete au adus la încălcarea multor drepturi și libertăți fundamentale ale omului”, a precizat Vlad Filat.

Fostul premier vine astăzi în România, la invitația PUSL. Vor avea loc întâlniri cu lideri ai PUSL și demnitari ai statului român, principala temă de discuție fiind relația dintre cele două țări.

Actualul context geopolitic și economic arată clar necesitatea apropierii între România și Republica Moldova.

România este garantul parcursului european al fraților noștri de peste Prut, alături de care trebuie să fim cu Demnitate, Onoare și Curaj.

Lavinia Șandru, coordonator comunicare PUSL

×
Subiecte în articol: vlad filat CEDO pusl