x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Puterea nu vrea să cerceteze reangajările din MAI

Puterea nu vrea să cerceteze reangajările din MAI

de Sînziana Duţă    |    27 Sep 2017   •   14:10
Puterea nu vrea să cerceteze reangajările din MAI
Sursa foto: DIANA OROS

Majoritatea PSD-ALDE din Camera Deputaților a respins propunerea Opoziţiei privind înfiinţarea unei comisii de anchetă care să verifice reangajarea pensionarilor din cadrul MAI. Ministrul de Interne, Carmen Dan, va da explicaţii în Parlament, pe această temă.

Propunerea PNL şi USR de înfiin-țare a unei comisii de anchetă care să cerceteze situația creată de pensionarea şi reangajarea aceloraşi persoane în cadrul Ministerului Afacerilor Interne a fost respinsă ieri, în plenul Camerei, înregistrându-se 105 voturi „pentru”, 147 „împotrivă” şi 11 abțineri. Printre cei care au votat împotrivă s-a numărat şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, însă acesta a apreciat că îngrijorările în legă-tură cu acest subiect sunt „pertinente”. Dragnea a spus de la tribună că PSD va propune ca ministrul de Interne, Carmen Dan, să vină în Parlament, la „Ora ministrului”, pentru a da explicații. Deputatul PNL Florin Roman a avertizat flagelul „ieşirilor la pensie şi al reangajărilor a doua zi” reprezintă „o chestiune care afectează siguranţa cetăţeanului” şi a subliniat că, deşi unii şefi din MAI au ieşit la pensie, aceştia s-au angajat imediat la cabine-tele demnitarilor. La rândul său, deputatul Cristian Seidler (USR) a acuzat majoritatea parlamentară că lasă loc la suspiciuni în privinţa posibilităţii „sifonării banilor publici”, prin respin-gerea comisiei de anchetă.

Liberalii trag cu gloanţe oarbe

PNL şi USR au depus ieri o nouă moțiune simplă, îndreptată, de această dată, împotriva ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc. Moțiunea, care se numeşte „Infrastructura de transport a României sub domnia intereselor PSD. Deziluzie, demagogie şi descu-rajare”, va fi dezbătută marțea viitoare în plenul Camerei Deputaților, iar votul final urmează să fie dat a doua zi. Liderul depu-taţilor PNL, Raluca Turcan, a afirmat că moțiunea vine ca reacție la faptul că aproape jumă-tate din fondurile alocate Ministe-rului Transportu-rilor au fost tăiate la rectificarea bugetară, iar marile proiecte de infrastruc-tură, cum sunt autostrada Sibiu - Piteşti, Autostrada Transilvania sau Târgu Mureş - Iaşi – Ungheni sunt compromise şi au termene de finalizate complet depă-şite.

Liberalii au mai depus moţiuni simple împotriva miniştrilor Tudorel Toader (Justiţie) şi Liviu Pop (Educaţie). Ambele demersuri au fost respinse cu uşurinţă de majoritatea PSD-ALDE.

×