x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Puterea se consultă la Cotroceni

Puterea se consultă la Cotroceni

de Aniela Nine    |    12 Dec 2010   •   19:29

Preşedintele Traian Băsescu aşteaptă azi partidele parlamentare la consultări, la Cotroceni, fiind propuse ca teme de discuţie perspectivele economice şi sociale pe următorii doi ani, aderarea la spaţiul Schengen şi priorităţile legislative ale sfârşitului acestui an. PNL şi PSD au anunţat însă că nu merg la Cotroceni, liberalii apreciind că discuţiile sunt doar de imagine, iar pesediştii că nu vor să devină "aplaudaci".

Vicepreşedintele PNL, Mihai Voicu, a declarat joi că partidul său îşi menţine decizia de a nu participa la consultările iniţiate de şeful statului, întrucât Traian Băsescu şi-a pierdut rolul de mediator. "Ne menţinem decizia de a nu participa la astfel de consultări, întrucât sunt strict de imagine, Traian Băsescu şi-a pierdut rolul de mediator şi, în al treilea rând, pentru că prin aceste consultări preşedintele încearcă să legitimeze un grup de traseişti politici cu care nu avem ce să discutăm", a spus Mihai Voicu, referindu-se la UNPR.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat vineri că social-democraţii nu sunt interesaţi să se înscrie în corul ţuţărilor lui Traian Basescu. "Din păcate, Traian Băsescu de destul timp nu mai este preşedintele României, este doar preşedintele PDL-ului şi cu preşedintele PDL-ului nu participăm la nici un fel de discuţii", a mai spus Ponta. La anterioarele consultări de la Cotroceni, desfăşurate pe 2 noiembrie, au venit doar delegaţii ale PDL, UNPR, UDMR şi grupului mi­no­rităţilor din Camera Deputaţilor.

×