x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Racolări politice pe bază de fasole cu ciolan, în cabinetul ministrului Apărării. Povestea primarilor momiţi de UNPR

Racolări politice pe bază de fasole cu ciolan, în cabinetul ministrului Apărării. Povestea primarilor momiţi de UNPR

de Monalise Hihn    |    04 Oct 2011   •   13:26
Racolări politice pe bază de fasole cu ciolan, în cabinetul ministrului Apărării. Povestea primarilor momiţi de UNPR

Incercarile de racolare a primarilor de catre UNPR au intrat in faza mai "rafinata', cea a ciolanului cu fasole. Au simtit asta pe pielea lor sase primari din judetul Hunedoara, cinci de la PNL si unul de la PNG-CD. Acestia au fost dusi de catre primarul Devei, Mircia Muntean (UNPR), la ministrul Apararii, Gabriel Oprea. Intr-un separeu din cabinetul ministrului, cei sase au fost ospatati cu ciolan cu fasole, dupa care Oprea i-a intrebat de proiectele pe care le au si care solicita finantare. Culmea, toate acele proiecte tineau de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, condus de Elena Udrea, nu de Gabriel Oprea. Dupa ce li s-a promis sprijin, celor sase primari din judetul Hunedoara li s-au adus in fata si adeziunile la UNPR. Mai slabi de inger, patru dintre ei au semnat, dar adeziunile nu au fost datate. Si cum nu a fost de ajuns, fiecare dintre cei patru au dat si o declaratie pe proprie raspundere prin care au spus ca vor candida din partea UNPR la alegerile din 2012. Acum cei patru retracteaza totul si declara ca vor ramane membri ai PNL. Unul dintre ei chiar a spus ca a fost gata sa se faca "frate si cu dracu’', doar ca sa primeasca bani. Presedintele PNL Hunedoara, Mircea Ioan Molot, spune ca primarii respectivi, din Lapugiu, Teliuc, Buces si Bucuresci, nu isi pierd mandatele, pentru ca adeziunile respective nu au fost datate: "Cei patru nu isi pierd mandatele, dar e bine de vazut care sunt metodele prin care sunt santajati primarii ca sa treaca la UNPR'. Unul dintre primarii care au participat la intalnirea din biroul lui Gabriel Oprea, Casian Voinea (PNG-CD), edil al comunei Pestisu Mic, a declarat ca dupa ce a mancat ciolanul cu fasole a vrut sa achite consumatia: "Am vrut sa-i platesc masa. Eu sunt barbat, nu muiere. N-am vrut sa semnez!'.

Pe de alta parte, desi incearca sa racoleze primari la UNPR, potrivit lui Mircea Ioan Molot, Mircia Muntean incearca sa se intoarca in PNL. Reamintim ca primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, a fost exclus din PNL la inceputul lunii mai, desi era membru al Biroului Politic Central al partidului. Atunci s-a reprosat ca si-a defaimat colegii. De altfel, toata lumea politica il dadea atunci ca si inscris in PDL si chiar Gheorghe Falca il numea "un om politic de mare valoare', dar planetele nu s-au aranjat si Muntean a trecut la UNPR, acolo unde este coleg cu fostul presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara, Mihail Rudeanu, si cu fostul prefect de Hunedoara, Aurelian Serafinceanu, pe care in 2003 ii acuza ca vor sa-l aresteze.

Pe de alta parte, primarii de la Hunedoara si Simeria, Ovidiu Hada, respectiv Petru Paun Jura, au declarat ca s-a incercat si racolarea lor, dar ca nu s-a problema vreo clipa ca ei sa paraseasca PNL.

×