x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Radu Berceanu: Candidatul Crin Antonescu riscă să fie dat pierdut!

Radu Berceanu: Candidatul Crin Antonescu riscă să fie dat pierdut!

15 Aug 2009   •   00:00

Ministrul Transporturilor, democrat-liberalul Radu Berceanu, a declarat astăzi că PSD şi PNL s-au grăbit atunci când şi-au anunţat candidaţii la preşedinţie, iar alesul liberalilor, Crin Antonescu, riscă chiar să fie dat pierdut din competiţie.



Liderul PD-L a spus că preşedintele Traian Băsescu va candida pentru un nou mandat, dar anunţul în acest sens ar urma să fie făcut "aproape de începutul campaniei electorale". Berceanu a argumentat că cel ce a câştigat un mandat de cinci ani trebuie să fie cinci ani preşedinte şi nu doar patru, iar un an să fie candidat. "Preşedintele Traian Băsescu este cinci ani preşedintele României şi îşi face activitatea de preşedinte al României. Când va fi foarte aproape de începutul campaniei electorale atunci, probabil, o să-şi anunţe şi candidatura. Ceea ce au făcut ceilalţi candidaţi, care văd că încep să dispară, au făcut prea devreme. Domnul Crin Antonescu este uşor dispărut şi, probabil, că vor apărea anunţuri în ziare de genul "Pierdut candidat, îl declar nul!". Această acţiune a celorlalte partide a fost făcută ca să afle lumea că au şi ei candidaţi", a spus Radu Berceanu, citat de Agerpres.

Berceanu a mai afirmat că preşedintele în funcţie, indiferent de cine a fost, nu şi-a anunţat niciodată candidatura în mod oficial cu un an înainte de data alegerilor doar pe motiv că i-a trebuit cuiva sau a vrut cineva să ştie. "Este adevărat că unii dintre preşedinţi şi-au anunţat candidatura, iar alţii au anunţat că nu mai candidează, dar nu neapărat au anunţat cu doi ani înainte, aşa că ceea ce face domnul Băsescu acum, acele acţiuni la care merge, pentru a se întâlni cu oamenii, le-a făcut şi acum trei ani şi acum doi ani. Nu cred că este ceva ieşit din comun", a declarat Radu Berceanu.

×
Subiecte în articol: politic