x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Rădulescu: Am prezentat acte justificative pentru venituri care depăşesc suma la care se referă ANI

Rădulescu: Am prezentat acte justificative pentru venituri care depăşesc suma la care se referă ANI

28 Iun 2012   •   08:09

Senatorul PDL Cristian Radulescu a declarat, astazi, pentru Mediafax, ca ANI "trebuie sa-si justifice existenta si are plan de dosare de trimis la intanta" si a aratat ca a prezentat actele justificative privind veniturile sale, "care depasesc cu mult suma la care se referea ANI".

"ANI trebuie sa justifice existenta si are plan de dosare de trimis la instanta. Am prezentat actele justificative necesare referitoare la venituri care depasesc cu mult suma la care se referea ANI. Este clar ca nu exista disponibilitate pentru a face calculul corect si mi s-a spus ca aceasta comisie de cercetare va lua in considerare toate aceste inscrisuri, dar ei au proceduri care nu le permit sa le ia in considerare", a explicat Cristian Radulescu.

El a sustinut astfel ca veniturile lui sunt mai mari decat suma la care face referire ANI si a dat a exemplu faptul ca Agentia nu a luat in considerare o suma de bani care ii intrase senatorului PDL in cont, deoarece aceasta suma fusese retrasa cu cateva saptamani inainte de inceputul mandatului de parlamentar.

"De exemplu, o intrare in cont de 150 de mii de euro nu a fost luata in considerare (de ANI n.r.) pentru faptul ca banii fusesera retrasi din cont cu cateva saptamani inainte de inceputul mandatului, data de la care ANI a facut cercetarea", a mai spus Cristian Radulescu.

ANI a constatat existenta unei "diferente semnificative", de peste 550.000 de lei, intre averea dobandita si veniturile realizate de catre Cristian Radulescu, liderul sentorilor PDL, Agentia anuntand ca a fost sesizata Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti.

Intr-un comunicat transmis joi, Agentia Nationala de Integritate anunta ca a constatat existenta unei diferente semnificative, de 551.136,79 de lei (aproximativ 122.475 de euro), intre averea dobandita si veniturile realizate de catre Cristian Radulescu, in perioada exercitarii functiei de senator.

ANI precizeaza ca Radulescu a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare si ca in perioada 19.04.2012 - 12.06.2012 senatorul PDL a depus la dosarul de evaluare documente relevante din perspectiva exercitarii dreptului la aparare.

×