x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Rafila: Cifra de 20.000 de cazuri pe zi e posibil să fie atinsă în următoarele două - trei săptămâni

Rafila: Cifra de 20.000 de cazuri pe zi e posibil să fie atinsă în următoarele două - trei săptămâni

03 Oct 2021   •   15:09
Rafila: Cifra de 20.000 de cazuri pe zi e posibil să fie atinsă în următoarele două - trei săptămâni
Sursa foto: Lucian Alecu

Medicul Alexandru Rafila consideră că nivelul de 20.000 de cazuri de Covid pe zi va fi atins „în următoarele două - trei săptămâni”.

"Acum avem 10.000 - 11.000 de cazuri noi pe zi. Credeți că vom ajunge în situația în care să depășim 20.000 de cazuri pe zi?", a fost întrebarea primită de profesorul Alexandru Rafila, deputat PSD, la emisiunea "În fața ta" de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru şi Florin Negruţiu.

Medicul Alexandru Rafila a răspuns că: "Așa cum v-am mai spus, creșterea, multiplicarea săptămânală cu 1, 1.5, 1.6, continuă în această perioadă. Săptămâna asta probabil că o să avem o medie de 9.000 de cazuri pe zi - media săptămânală, inclusiv în weekend.

Evident că peste o săptămână vom avea în jur de 13.000 - 14.000, spre sfârșitul săptămânii viitoare probabil. Această cifră de care toată lumea e speriată, de 20.000 de cazuri, e posibil să fie atinsă în următoarele două - trei săptămâni."

Alexandru Rafila a explicat apoi că, în această perioadă, "important nu este neaparat câte cazuri sunt. Sunt țări care nu mai contabilizează cazurile, ci incidența. Important este câți ajung la spital și apoi la ATI. Aceștia sunt indicatorii."

"Suprasolicitarea, depășirea capacității de reacție, de tratare a pacienților, a sistemului de sănătate, cred că este foarte, foarte aproape.", a adăugat Rafila. 

De asemenea, Alexandru Rafila a mărturisit că, "în spitalele noastre sunt în permanență 20-30 de persoane care stau la UPU și în holurile din apropiere, unii cu butelii de oxigen. Este o situație absolut dramatică."

×
Subiecte în articol: alexandru rafila