x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Raluca Turcan despre abrogarea Ordonanţei privind Codurile penale: Guvernul recunoaşte că a greşit

Raluca Turcan despre abrogarea Ordonanţei privind Codurile penale: Guvernul recunoaşte că a greşit

05 Feb 2017   •   17:55
Raluca Turcan despre abrogarea Ordonanţei privind Codurile penale: Guvernul recunoaşte că a greşit
Sursa foto: Agerpres

Decizia Guvernului de a abroga OUG 13/2017 înseamnă recunoaşterea unei greşeli, a declarat, duminică, Raluca Turcan, preşedintele interimar al PNL, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit Agerpres.

"Este o situaţie de emoţie socială şi ea trebuie tratată democratic şi cu raţiune politică. Faptul că Guvernul a abrogat Ordonanţa, înseamnă că Guvernul recunoaşte că a greşit. Acest lucru este foarte clar, însă mutarea atenţiei de la Guvern la Parlament, unde majoritatea PSD-ALDE poate decide orice, nu rezolvă problema de fond", a declarat Raluca Turcan.

În opinia sa, liderii PSD şi ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, dar şi premierul Grindeanu au înţeles mesajul străzii şi nu vor mai adopta măsuri ''pentru a-şi salva protejaţii politici sau nu vor mai întreprinde măsuri pentru slăbirea justiţiei".

"În faţa atitudinii arogante a coaliţiei PSD-ALDE considerăm că trebuie folosite mijloace democratice şi instituţionale care, în viziunea PNL sunt următoarele: moţiune de cenzură şi căderea guvernului, dezbatere reală în Parlament şi punerea în acord a Codului penal şi a Codului de procedură penală cu deciziile Curţii Constituţionale", a mai spus Raluca Turcan.

Guvernul a adoptat, duminică, o ordonanţă de urgenţă pentru abrogarea OUG privind modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală, a informat Executivul, într-un comunicat.

×