x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Raluca Turcan: Legea salarizării unitare este susţinută de doi oameni - ministrul Muncii şi Liviu Dragnea

Raluca Turcan: Legea salarizării unitare este susţinută de doi oameni - ministrul Muncii şi Liviu Dragnea

23 Mai 2017   •   14:52
Raluca Turcan: Legea salarizării unitare este susţinută de doi oameni - ministrul Muncii şi Liviu Dragnea
Sursa foto: DIANA OROS

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat marţi că legea salarizării unitare este susţinută în acest moment doar de doi oameni - ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, în timp ce ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, nu vine la dezbaterile pe această temă pentru că "nu poate" să vorbească. 

"Nu poate (să vorbească Viorel Ştefan - n.r.). Singura care vorbeşte despre legea salarizării unitare este ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, după telefoanele primite de la Liviu Dragnea. Cu alte cuvinte, legea salarizării unitare PSD este susţinută în momentul de faţă de doi oameni - ministru Muncii şi Liviu Dragnea. Ceilalţi oameni, care probabil au porniri responsabile de guvernare, au o mare deficienţă să iasă în spaţiul public şi să îşi asume nişte cheltuieli pe care România nu le poate duce în momentul de faţă", a afirmat Raluca Turcan, la Palatul Parlamentului. 

Potrivit acesteia, "legea aceasta creează un întreg sistem de calcul plecând de la un salariu minim pe economie stabilit din pix de către guvernanţi". 

"Or, atât timp cât salariul minim este stabilit din pix de către guvernanţi şi nu în baza creşterii productivităţi muncii din sectorul economic, înseamnă că tot ce angajezi ca şi cheltuială din venitul statului practic nu are de unde să vină, pentru că nimeni nu mai produce în România. Şi investiţiile în România sunt în colaps. Fondurile europene sunt blocate. Aproape tot ceea ce înseamnă infuzie de bani în sectoare productive, în momentul de faţă, nu mai funcţionează. Cred că suntem într-un punct extrem de delicat pentru economia României şi cred că acest guvern, în momentul de faţă, se află cu un ceas care ticăie deasupra capului, pentru că promit, promit, se angajează, dar nu au de unde să susţină", a mai afirmat liderul PNL. 

Grupul deputaţilor PNL a propus ca la "Ora Guvernului" de săptămâna viitoare să fie invitat ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, iar Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a respins această propunere. 

Grupul parlamentar al PNL a solicitat şi săptămâna trecută ca la "Ora Guvernului" să fie prezent ministrul Viorel Ştefan pe aceeaşi temă.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: turcan dragnea