x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Raluca Turcan: Peste 107.000 de contacte de muncă în plus în pandemie

Raluca Turcan: Peste 107.000 de contacte de muncă în plus în pandemie

de Alice Petrescu    |    26 Apr 2021   •   13:31
Raluca Turcan: Peste 107.000 de contacte de muncă în plus în pandemie

Raluca Turcan, ministru Muncii, a scris, luni, pe Facebook  că numărul de contracte noi a crescut cu 107.062 față de perioada anterioară declanșării crizei economice generată de pandemia de coronavirus, acesta fiind un efect al măsurilor de stimulare a ocupării și protejării locurilor de muncă.

 

„Informațiile cuprinse în Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor ne arată că față de perioada anterioară declanșării epidemiei, numărul de contracte noi de muncă a crescut cu 107.062. Numărul de angajatori activi a crescut cu 34.386, față de data de 1 ianuarie 2020. Îmbucurător este faptul că, numai în primele 3 luni și jumătate ale acestui an, numărul de salariaţi activi a crescut cu 61.274”, susține ministrul Muncii.

Minisrul Muncii a anunțat că aceste rezultate sunt ca urmare a măsurilor de stimulare a ocupării și de protejare a locurilor de muncă implementate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, precum și de alte ministere din Guvern, în perioada pandemiei.

Turcan mai spune că vor fi implementate noi măsuri pentru creșterea ocupării, mai ales în acele zone/județe în care numărul locurilor de muncă este încă foarte mic, iar salariile nu sunt suficient de atractive.

×
Subiecte în articol: raluca turcan