x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Turcan: Marile studiouri americane sunt interesate să revină în România

Turcan: Marile studiouri americane sunt interesate să revină în România

de Redacția Jurnalul    |    02 Dec 2023   •   22:20
Turcan: Marile studiouri americane sunt interesate să revină în România
Sursa foto: Gov.ro

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a discutat la Washington cu Charles H. Rivkin, Președinte și CEO al MPA, despre investițiile străine în producția de film și repornirea schemei de sprijin pentru operele audiovizuale. „Marile studiouri americane sunt interesate să revină în România”, spune ea.

Investițiile străine în producția de film din țara noastră, precum și repornirea schemei de sprijin pentru operele audiovizuale din Romania au fost principalele subiecte ale întâlnirii de la Washington dintre ministrul Culturii, Raluca Turcan și Charles H. Rivkin, Președinte și CEO al Motion Pictures Association.

,,Marile studiouri americane sunt interesate să revină în Romania, valoarea profesioniştilor din țara noastră fiind bine-cunoscută peste ocean. Săptămâna viitoare, Ministerul Culturii, prin Oficiul de Film și Investiții Culturale, va deconta primele plăți, pentru proiecte care așteaptă, de peste trei ani, ca statul român să-şi onoreze obligațiile. La începutul anului următor, vom continua soluționarea și decontarea proiectelor restante, în paralel cu deschiderea unui nou apel de proiecte, într-o formă revizuită, care să crească competitivitatea României pe piața europeană a locațiilor de filmare, Raluca Turcan, ministra liberală a Culturii.

(sursa: Mediafax)

×