x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Rămâne dacă PNL şi USR îi garantează independenţa

Rămâne dacă PNL şi USR îi garantează independenţa

de Marius Gîrlașiu    |    31 Oct 2016   •   09:43
Rămâne dacă PNL şi USR îi garantează independenţa

Dacian Cioloş a declarat într-un interviu pentru publicaţia americană Politico că este dispus să rămână în politica românească atâta timp cât i se respectă independenţa. Premierul le-a spus jurnaliştilor străini că preşedintele Klaus Iohannis este liber să aleagă criteriile pentru nominalizarea viitorului şef al Guvernului după alegerile din 11 decembrie.

Fost comisar european pentru Agricultură şi consilier personal al preşedintelui Comisiei Europene Jean Claude Juncker, premierul Dacian Cioloş le-a vorbit jurnaliştilor de la Politico despre scena politică de la Bucureşti în prejma alegerilor parlamentare din 11 decembrie. “Cât timp mi se respectă independenţa”, Cioloş spune că este dispus să mai rămână pe scena politică românească, în calitate de premier sau într-o altă postură. Potrivit Politico, premierul a lăsat o portiţă deschisă pentru un nou mandat la Palatul Victoria, atâta vreme cât suficiente partide politice îl vor susţine drept candidat. PNL şi USR şi-au declarat deja susţinerea pentru Dacian Cioloş şi platforma România100. Cioloş le-a vorbit jurnaliştilor străini şi despre corupţia din România, avertizând că acest fenomen “înseamnă, prin definiţie, sărăcie”. La un an de la preluarea mandatului, premierul mai spune că “a fost clar pentru noi şi pentru mulţi alţii că nu te poţi aştepta la miracole într-un an, dar oamenii nu mai au răbdare". Referitor la declaraţiile lui Klaus Iohannis, care promite că nu va nominaliza după alegeri un premier cu probleme penale, şeful Guvernului a spus că “preşedintele este liber să decidă criteriile” de nominalizare.

Şi soţia vrea să rămână

Weekend-ul trecut, premierul a declarat la un post de televiziune că unul dintre motivele pentru care vrea să rămână în România este legat de soţia sa, franţuzoaica Valerie. “Am intenţia ca, cel puţin în următorii ani, să rămân aici şi datorită proiectelor mele, dar şi pentru că, haideţi să vă fac o confidenţă, soţia mea a spus că s-a cam săturat de Bruxelles şi străinătate şi că ar fi bine să ne aşezăm un pic. Să ne reaşezăm”, a mărturisit premierul.

 

Guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloş a primit votul de învestitură al Parlamentului pe 17 noiembrie 2015

Dacian Cioloş, premierul României: Cred că societatea românească a ajuns la maturitate, poate nu şi în cazul nivelului politic, dar la nivelul societăţii, există o maturitate.

×