x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Rămâne un singur tur! CCR a respins toate sesizările de pe ordinea de zi cu privire la alegerile locale

Rămâne un singur tur! CCR a respins toate sesizările de pe ordinea de zi cu privire la alegerile locale

11 Mai 2016   •   14:22
Rămâne un singur tur! CCR a respins toate sesizările de pe ordinea de zi cu privire la alegerile locale
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Curtea Constituţională a României a respins toate sesizările aflate pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri cu privire la alegerile locale.

Potrivit unor surse oficiale din cadrul CCR, au fost respinse toate cele 51 de sesizări referitoare la Legea 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale.

Judecătorii au respins atât excepţiile de neconstituţionalitate privind alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin, cât şi pe cele referitoare la numărul minim de semnături pentru depunerea candidaturilor.

Printre cei care au formulat sesizările se numără jurnalistul Liviu Avram şi deputatul Daniel Fenechiu, dar şi mai multe formaţiuni politice, între care PMP, Partidul M10, PRM, PNŢCD sau Partidul Pirat.

CCR a respins şi pe 5 mai o sesizare a jurnalistului Liviu Avram privind unele prevederi din Legea alegerilor locale, printre care şi cele care arată că este ales candidatul ce a întrunit cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin. AGERPRES

Sursa: AGERPRES

×