x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Rareș Bogdan, despre moțiunea de cenzură: "Orban se grăbea mai mult decât PSD, AUR şi USR"

Rareș Bogdan, despre moțiunea de cenzură: "Orban se grăbea mai mult decât PSD, AUR şi USR"

06 Sep 2021   •   16:52
Rareș Bogdan, despre moțiunea de cenzură: "Orban se grăbea mai mult decât PSD, AUR şi USR"
Sursa foto: Lucian Alecu

Europarlamentarul Rareş Bogdan s-a declarat dezamăgit de atitudinea lui Ludovic Orban în ceea ce priveşte moţiunea de cenzură a celor de la AUR şi USR-PLUS împotriva Guvernului Cîţu. 

"S-a întâmplat o chestiune foarte gravă şi foarte dureroasă, din punctul meu de vedere, o spun cu toată sinceritatea. Eu am trăit ca jurnalist o situaţie care nu am crezut că se va mai repeta, în care un domn, pe nume Liviu Dragnea, şi-a dat jos două Guverne, din care nu făcea parte, dar care erau ale propriului partid. De data asta, colegii noştri de guvernare vor să dea jos propriul guvern, cu ei în interior. Domnii Barna, Năsui, Drulă, Ghinea, se dau jos pe ei înşişi. 

Şi am mai văzut ceva ce mă doare rău. Începând de vineri, preşedintele PNL nu a stat cu grupul PNL, ci a jucat în interesul USR şi AUR, în detrimentul PNL şi a premierului, invocând respectarea Constituţiei. Ştiţi, însă, că există spiritul legii şi litera legii. Şi ştiţi foarte bine că ce a făcut domnia sa este un joc în favoarea celor care doresc această moţiune de cenzură", a declarat Rareş Bogdan la Antena 3.

Întrebat dacă îl acuză de trădare pe Ludovic Orban, Rareş Bogdan a replicat că este doar dezamăgit de preşedintele PNL. 

"Nu îl acuz de trădare, că nu îmi permit să fiu atât de dur. Spun doar că este dezamăgitor că preşedintele PNL vrea să îşi dea jos propriul Guvern cu ajutorul USR şi AUR", a mai spus prim-vicepreşedintele PNL. 

Întrebat ce părere are despre faptul că parlamentarii PSD au plecat din şedinţa birourilor permanente, Rareş Bogdan a replicat scurt. 

"Eu nu analizez ce face PSD, eu analizez ce au făcut colegii mei din PNL şi mai analizez ce a făcut încă preşedintele PNL, Ludovic Orban, care se grăbea mai mult decât PSD, AUR şi USR cu discutarea şi votarea unei moţiuni împotriva PNL. Mi se pare absolut şocant", a conchis europarlamentarul. 

×
Subiecte în articol: rares bogdan