x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Rasmussen, la Cotroceni: E puţin dramatic să discutăm de al treilea război mondial

Rasmussen, la Cotroceni: E puţin dramatic să discutăm de al treilea război mondial

16 Mai 2014   •   15:08
Rasmussen, la Cotroceni: E puţin dramatic să discutăm de al treilea război mondial

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a afirmat vineri că Alianţa Nord-Atlantică este pregătită să-şi apere aliaţii.

'Cred că este puţin dramatic să discutăm despre al treilea război mondial, dar vă pot asigura că NATO este pregătită să apere şi să protejeze aliaţii săi în mod eficient. De aceea am luat măsuri imediate pentru consolidarea apărării colective prin forţele aeriene în statele baltice, prin desfăşurarea de avioane Avax deasupra Poloniei şi României, aţi văzut prezenţă navală în Marea Neagră şi în Marea Baltică, mai multe forţe pe teren. Am luat măsuri pentru a consolida apărarea colectivă şi nu vom ezita să luăm şi alte măsuri dacă este nevoie pentru a oferi o apărare şi protecţie eficientă aliaţilor noştri. Suntem pregătiţi', a declarat Rasmussen, după convorbirile cu preşedintele Traian Băsescu de la Palatul Cotroceni, întrebat cu privire la declaraţia premierului ucrainean, Arseni Iaţeniuk, potrivit căreia Rusia ar dori să declanşeze al treilea război prin ocuparea militară şi politică a Ucrainei.

Preşedintele Traian Băsescu a apreciat că declaraţia premierului ucrainean a fost 'puţin hazardată'.

'NATO din tot ceea ce ştiu de la începerea mandatului este tot timpul pregătită pentru orice tip de intervenţie. Întotdeauna este doar o chestiune de câteva zile, uneori de câteva ore pentru ca NATO să-şi poată exercita capacitatea de a apăra pe oricare dintre membrii săi. Cred că a fost puţin hazardată declaraţia', a spus Băsescu.

×
Subiecte în articol: anders fogh rasmussen