x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ratificare - Grecia ne-a dat OK la aderare

Ratificare - Grecia ne-a dat OK la aderare

de Irina Cristea    |    03 Noi 2005   •   00:00

Parlamentul elen a votat ieri legea de ratificare a Tratatului de aderare a Romaniei si Bulgariei la UE, in prezenta presedintilor celor doua state. Traian Basescu si omologul sau bulgar, Gheorghi Pirvanov, au asistat la ceremonia organizata cu aceasta ocazie la sediul Legislativului de la Atena. Republica elena devine, astfel, al cincilea stat comunitar care ratifica Tratatul, dupa Slovacia, Ungaria, Slovenia si Cipru.

URMEAZA LONDRA. Marea Britanie se afla, in prezent, in stadiul cel mai avansat. Camera inferioara a Parlamentului englez a adoptat, tot ieri, in a doua lectura, proiectul de lege referitor la ratificarea Tratatului de aderare a Romaniei si Bulgariei la UE. La dezbatere au fost prezenti circa 40 dintre cei 646 de membri ai Camerei Comunelor, care au lansat atat semnale de incurajare pentru cele doua tari in curs de aderare, cat si atentionari legate de domeniile unde reformele scartaie. Accesul pe piata europeana a muncii, securizarea frontierelor si coruptia au fost principalele teme abordate in luarile de cuvant privind Romania.

Proiectul de lege privind ratificarea tratatului va fi supus unei a treia lecturi a Camerei Comunelor, dupa care va lua drumul Camerei Lorzilor. Aici vor urma noi dezbateri, la finalul carora documentul ar putea fi adoptat in decursul acestei luni.

×
Subiecte în articol: politic