x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Război în “paradis”. PLUS s-a ales cu un minus

Război în “paradis”. PLUS s-a ales cu un minus

de Ion Alexandru    |    13 Mar 2019   •   08:28
Război în “paradis”. PLUS s-a ales cu un minus

Unul dintre cei mai importanți pioni ai fostului guvern tehnocrat, condus de Dacian Cioloș, fostul ministru al justiției, Raluca Prună, își atacă pe Facebook fostul șef, spunând că “se desparte de PLUS”, după ce Oana Maria Bogdan a făcut, tot pe Facebook, afirmații în legătură cu desființarea proprietății și cu traiul în grupuri, nu în cupluri. Mai mult, deși Prună s-a aflat printre fondatorii nu doar ai PLUS, dar și ai Platformei România 100 sau ai Mișcării România Împreună - celelalte încercări eșuate ale lui Cioloș de a-și face debutul politic, fostul ministru răspunde unei cititoare că ea a fost “asimilată cu PLUS, deși nu face parte din PLUS”.

Partidul lui Cioloș reupește, în această perioadă, cu succes, să se “faulteze” singur în spațiul public. După ce, săptămăna trecută, a izugnit un scandal legat de decarațiile făcute de Oana Bogdan, persoană cu funcție importantă în PLUS, referitoare la “lumea ideală”, în care proprietatea privată nu ar mai exista, agricultura nu s-ar mai face, iar oamenii ar trăi în grupuri și nu în cupluri, partidul fostului premier tehnocrat rămâne fără un susținător de renume. Raluca Prună a anunțat “divorțul” prinr-o postare pe Facebook, în care arată că “Surprinzător este sa fii Oana Bogdan și sâ vorbești în numele PLUS despre provocările viitorului. Amestecarea primelor idei din Sapiens (vânători-culegători, care viețuiau în grup care le asigura de fapt supraviețuirea prin optimizarea accesului la resurse necesare în imediat – hranâ, apărarea) cu forme de share ecomony de tip Uber e cel puțin surprinzătoare. A spune Uber ar fi o forma de renunțare la proprietate este o greșeală. Una de cunoaștere, dar una și mai mare de politicâ. A insista și a repeta acest lucru e o persistare încrâncenatâ în greșeală, pe care din respect pentru oamenii din PLUS nu o voi califica”.

Susșine că este asimilată în mod fals partidului lui Dacian Cioloș

Prună sune că “mă despart categoric de PLUS pe care nu îl înțeleg de ce intrâ captiv într-un subiect ales de Oana și care nu e ceea ce trebuie rezolvat în România.”

După ce Guvernul Tehnocrat, instalat, în 2015, la Palatul Victoria, fără să fi fost rezultatul vreunui scrutin electoral, și-a finalizat mandatul, după alegerile parlamentare din 2016, Raluca Prună s-a întors la Bruxelles, însă a început să facă politică militantă antiguvernamentală, alături de USR, Dacian Cioloș și gruparea # rezist. Mai mult, atunci când Dacian Coloș și-a lansat fundația Platforma România 100, pe lista celor care au aderat aici s-a aflat, alătur de alți foști colegi de guvernare, și Raluca Prună. Când Cioloș a încercat să-și fondeze primul partid, Mișcarea România Împreună, Raluca Prună a făcut parte din echipa fostului premier, iar, după ce a achiziționat Partidul PLUS, Prună apae, de asemenea, pe lista membrilor fondatori.

În ciuda acestor aspecte, la postarea publicată de Raluca Prună pe Facebook, în care a anunțat că se desparte de PLUS, aceasta răspunde unui comentariu postat de o cititoare a sa, în care neagă că ar avea, de fapt, vreo legătură cu Dacian Cioloș. “Când ești imaginea unui partid nu vorbești în nume propriu. Și nu e taxată Oana, ci ideile și perseverența în eroare. Și poate faptul ca asta afectează și imaginea altora in PLUS și nu numai – și a mea de exemplu care nu sunt în PLUS dar sunt asimilată cu PLUS și mă delimitez de aceste idei”. Este neclar, în momentul de față, dacă decizia lui Prună de a se delimita de partidul lui Cioloș are loc ca un puseu de moment legat de afirmațiile Oanei Bogdan, așa cum lasă fostul minstru să se înțeleagă, sau dacă face obiectul altor “comandamente”. Cert este că Cioloș nu s-a delimitat deloc de aceste afirmații ale colaboratoarei sale politice.

×
Subiecte în articol: raluca pruna