x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Razboi postelectoral pesedisto-pesedist

Razboi postelectoral pesedisto-pesedist

05 Apr 2005   •   00:00

"Sunt cateva persoane care trebuie sa plece acasa. Dupa parerea mea, aceste persoane, intr-o anumita perioada, au dat o imagine negativa partidului si in continuare nu am reusit sa capacitam, sa schimbam imaginea", declara, luni seara, Marian Vanghelie, identificandu-i astfel pe unii dintre cei care se fac vinovati de esecul sau la alegerile pentru Primaria Generala a Capitalei.



  • de LAVINIA DIMANCEA

  • El i-a nominalizat pe deputatii Eugen Bejinariu si Gabriel Oprea, carora le-a cerut "sa lase liber", pentru ca PSD are nevoie de "lideri adevarati, nu de maimutoi implementati". Raspunsul colegilor incriminati nu s-a lasat prea mult asteptat. Prima replica a venit de la Eugen Bejinariu. "Dupa ce a incercat sa invete sa conjuge verbul «a fi», Marian Vanghelie a inceput sa faca analize politice", a comentat, pe un ton ironic, Bejinariu. De altfel, el nu s-a aratat prea increzator in evolutia primarului "care este" la capitolul "limba romana", exprimandu-si indoiala ca Vanghelie a invatat sa conjuge verbul "a fi".

    TULBURARI. La randul lui, deputatul Gabriel Oprea l-a acuzat pe Vanghelie de "tulburari de personalitate". "Am constatat cu neplacere ca domnul Vanghelie are, cu regularitate, pusee de personalitate, in care gaseste de cuviinta, nu stiu exact in ce calitate, sa imi arunce diverse acuze, in incercarea disperata de a ma atrage, probabil, intr-o polemica. Este un joc in care nu inteleg sa intru, pentru ca imi scapa logica lui", a spus Oprea. El a aratat ca, daca cineva are sa ii reproseze ceva, prefera sa o faca direct, "barbateste si colegial", si nu prin intermediul presei. "Eu, ca presedinte al organizatiei Ilfov, am obtinut rezultate politice care nu pot fi contestate de nimeni, cu atat mai putin de un individ de tipul lui Vanghelie, care are grave probleme provenite din anumite tulburari de personalitate. Declar, cu aceasta ocazie, ca este ultima data cand inteleg sa fac referire la acest personaj, care pare sa moara de grija mea precum cainele de drum lung", a spus Oprea.

    DEZACORD. Liderul PSD, Adrian Nastase, a criticat si el, desi nu pe acelasi ton dur, iesirea la rampa a lui Vanghelie. "Nu este stilul meu sa dau acum, sa arat cu degetul intr-o parte sau intr-alta si nu-mi plac nici cei care, intr-o astfel de situatie, incearca sa arate in alte parti. Nu ne ajuta o astfel de atitudine. De aceea, sper sa existe o formula serioasa, responsabila, prin care sa gandim pentru viitor varianta cea mai buna de competitie si de castig", a declarat Nastase la BBC.

    VINOVATI. In schimb, directorul de campanie a lui Vanghelie, Sorin Oprescu, a declarat ca "nu este fair-play" sa discute "despre bucataria interna" a PSD si nu crede ca trebuie "provocat un val din asta pentru ca sa gasim vinovatii". "Cred ca vinovati suntem cu totii, in general, nu? Si suntem foarte multi care cautam tribune, care exprimam idei, poate sunt si idei valoroase, dupa care nu se intampla absolut nimic in structurile de baza", a explicat Oprescu.

    ×
    Subiecte în articol: politic vanghelie