x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Războiul din PSD se duce la televizor

Războiul din PSD se duce la televizor

de Adriana Duţulescu    |    15 Dec 2009   •   00:00

Mitrea, Oprişan şi Gheorghe Nechita îl atacă pe Mircea Geoană din Moldova. Grupul de la Cluj lansează din Ardeal cererea de  demisie a conducerii PSD

Miron Mitrea a dat startul atacurilor la adresa lui Mircea Geoană postand de dimineaţă pe blogul său un apel către membrii PSD, în care ţine să sublinieze că "nu totul este pierdut", cu condiţia ca actuala conducere a partidului să fie schimbată."Am pierdut nişte alegeri care, dincolo de miza personală a lui Mircea Geoană, aveau o miză uriaşă pentru PSD. Dacă am fi câştigat, am fi scăpat de marele pericol care ne paşte acum: şapte ani neîntrerupţi de opoziţie! Cu toate acestea, va spun că nu este totul pierdut. Dacă reuşim să ne adunăm şi să privim puţin înlăuntrul nostru, în trecutul nostru, vom şti ce avem de făcut. Ne vom redescoperi demnitatea", scrie Mitrea pe blog.

Apoi a venit şi declaraţia lui Marian Oprişan, făcută în direct la un post de televiziune: 'Mircea Geoană şi-a bătut joc de munca partidului". "Mircea Geoană şi staff-ul său şi-au bătut joc de munca noastră, a partidului, a tuturor oamenilor care au muncit pentru partid, prin greşelile imense pe care le-au făcut". Oprişan a ţinut să precizeze că nu va mai vota pentru Mircea Geoană la un viitor congres al PSD.

Unul dintre liderii fostului Grup de la Cluj, Vasile Dâncu, care a lucrat în campania electorală pentru staff-ul lui Traian Băsescu, a declarat, la RFI, că Mircea Geoană nu va putea să-şi susţină în partid o nouă candidatură şi aceeaşi echipă. "Mircea Geoană va trebui să facă o dezbatere în partid. Nu trebuie discutat despre Mircea Geoană în particular, ci despre Mircea Geaoană la pachet cu reforma partidului. Trebuie discutată situaţia grupului care îl susţine la vârful partidului, grup care a eliminat, de-a lungul timpului, foarte mulţi oameni. Nu cred că Mircea Geoană va reuşi să-şi susţină şi candidatura lui viitoare şi să reuşească cu această echipă din jur. Cred că va trebui să aleagă", afirmă Vasile Dâncu, citat de Mediafax. Preşedintele PSD Iaşi, Gheorghe Nechita, vicepreşedinte al partidului, a organizat o conferinţă de presă transmisă în direct la televiziuni, pentru a cere ca întreaga echipă de conducere a partidului să-şi depună demisia.

×
Subiecte în articol: politic