x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Războiul “parţialelor”. PNL presează Guvernul să facă alegeri. Premierul Ponta insistă ca liberalii să vină la discuţii

Războiul “parţialelor”. PNL presează Guvernul să facă alegeri. Premierul Ponta insistă ca liberalii să vină la discuţii

de Gabriela Antoniu    |    26 Ian 2015   •   20:00
Războiul “parţialelor”. PNL presează Guvernul să facă alegeri. Premierul Ponta insistă ca liberalii să vină la discuţii

Liberalii au demarat o campanie online, pe Facebook, prin care îi reamintesc premierului Victor Ponta câte zile s-au scurs de la solicitarea oficială a PNL de organizare a alegerilor locale şi parlamentare parţiale. Premierul Victor Ponta le transmite însă că aceste alegeri pot fi organizate doar pe actualul sistem electoral care nu este agreat de liberali şi pe care îi invită la discuţii. “Facem alegeri. Pe ce sistem facem? Pe sistemul actual? Dânşii vor să îl schimbe. După cum ştiţi bine, dânşii spun că nu este bun. Păi, dacă nu e bun, hai să facem noul sistem. Genul ăsta de ceartă şi scandal, care este marcă înregistrată de Traian Băsescu şi PDL, văd că a fost moştenit şi eu unul nu vreau să mai intrăm în aşa ceva. Eu unul sunt dispus, oricând, la orice fel de dialog, despre obiectivele fundamentale ale României”, a declarat sâmbătă Victor Ponta. Ideea unui dialog cu liberalii a fost lansată de premier şi joi, la Interviurile Jurnalul. “ Trebuie să vorbim cu cei din Opoziţie să stabilim un lucru. Mai e un an de zile până facem alegerile la termen. Le facem, unde? În al doilea rând, vedeţi că aproape în fiecare zi se mai eliberează un loc. Ideea e următoarea: facem din duminică în duminică alegeri sau le punem pe toate într-un pachet? E o chestiune pe care nu putem să o rezolvăm decât prin dialog. Sigur, cei de la PNL vor să facem alegeri la Cluj că acolo stau ei bine şi probabil vor câştiga. Şi eu vreau să facem la Neamţ, că vom câştiga noi. Deci, ideea e să nu te uiţi prin interesul tău, ci prin interesul public. Când le facem pe toate odată, doi, ce facem, care sunt locurile vacante şi trei, o regulă generală - care este momentul pentru care nu mai faci alegeri: pentru un an de zile sau un an şi două luni”, a spus Victor Ponta.

Liderii PNL au adoptat vineri seară, la Iaşi, o rezoluţie prin care îşi manifestă nemulţumirea faţă de “refuzul repetat al PSD de a organiza alegeri parţiale” pentru cele şase funcţii de parlamentari, cele 26 de funcţii de primari, cele trei funcţii de preşedinţi de consilii judeţene care au devenit vacante şi două consilii locale dizolvate. În document, liderii PNL anunţă că acordă Guvernului termen de o săptămână pentru a elabora legislaţia privind organizarea de alegeri anticipate. Duminică, sub titlul "Domnule Victor Ponta, lăsaţi oamenii să voteze. Organizaţi alegerile parţiale!", co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, îi atrage atenţia premierului câte zile au trecut din momentul în care PNL i-a solicitat să elaboreze legislaţia necesară pentru organizarea de alegerile parţiale. “PNL va demara o campanie naţională de informare a românilor cu privire la abuzul Guvernului României de a nu organiza alegeri parţiale, în termenul prevăzut de lege(...) Este vorba de sute de mii de români care în acest moment sunt abandonaţi în interimate locale, fără a avea reprezentanţi aleşi în administraţia publică, capabili să ia decizii şi să răspundă pentru acţiunile lor în comunitate (…) Continuăm să numărăm, până când Guvernul Ponta va aplica legea şi va organiza alegerile parţiale. Atât cerem.", a scris Gorghiu, duminică, pe Facebook.

×