x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Reacția lui Cîțu după detaliile publicate de INS: Știu că putem mai mult și mai repede

Reacția lui Cîțu după detaliile publicate de INS: Știu că putem mai mult și mai repede

09 Iul 2021   •   11:10
Reacția lui Cîțu după detaliile publicate de INS: Știu că putem mai mult și mai repede
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul Florin Cîțu afirmă că România poate să atingă pentru prima oară o rată a creșterii economice care se scrie din două cifre, după ce INS a publicat detalii despre creșterea economică din trimestrul I al acestui an: „Este doar începutul. Știu că putem mai mult și mai repede”.

„Premieră pentru România. INS a publicat detalii despre creșterea economică din trimestrul I al anului 2021. Două lucruri importante care arată că am schimbat paradigma, facem reforme, iar creșterea economică este sustenabilă. 1. A scăzut consumul administrației publice - în doar șase luni de zile am început să oprim din sifonarea banului public. 2. Creșterea economică de 2,9% este datorată în exclusivitate investițiilor. Premieră absolută pentru România. Este doar începutul. Știu că putem mai mult și mai repede”, transmite Florin Cîțu.

El afirmă că Executivul se va concentra pe trei direcții.

„De astăzi avem toate pârghiile să accelerăm reformele pentru restructurarea companiilor de stat, eliminarea evaziunii fiscale și atragerea mai rapidă a fondurilor UE. Comisia Europeană estimează o creștere de 7.4% pentru 2021. Accelerăm ritmul reformelor și România poate să atingă pentru prima oară o rată a creșterii economice care se scrie din două cifre. #RomaniiTrebuieSaStie”, conchide premierul.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu