x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Reacția lui Victor Ponta la verificarea ștergerii datoriilor Rompetrol

Reacția lui Victor Ponta la verificarea ștergerii datoriilor Rompetrol

06 Iul 2016   •   22:30
Reacția lui Victor Ponta la verificarea ștergerii datoriilor Rompetrol

Victor Ponta a postat pe Facebook o reacție la informația care circulă în presă conform căreia el ar fi vizat de o anchetă a DNA în legătură cu modul în care, printr-o hotărâre de guvern pe care a semnat-o, compania kazahă KazMunayGas a scăpat de plata a 600 de milioane de dolari, datoria istorică a Rompetrol.

Fostul premier se întreabă care ar fi motivul petru care a fost ”reîncălzită brusc ciorba cu mine cercetat pentru ștergerea datoriilor Rompetrol?”

Sunt eu atât de important ca să inventezi lucruri care evident sunt complet idioate - cum ar fi că noi am șters vreo datorie deși scrie clar și în lege și în HG că e vorba de vânzarea de acțiuni ale statului; sau că eu negociam în Turcia în 2015 după operație memorandumul semnat în 2013; sau că Guvernul Ponta a șters datoriile care nu mai există din 2010 - motiv pentru care DIICOT a și inculpat niște foști miniștri. Cel mai comic e cu "Ranch-ul" lui Erdogan la care am fost eu, de parcă era vorba de George Bush Jr., iar Turcia și Texas (sau Ankara și Astana) sunt același lucru)!

Nu - de data asta miza nu sunt eu, ci faptul că CEFC (cea mai mare companie privată din China cu investiții de zeci de miliarde în toată lumea) a vrut să cumpere Kazmunaygas (inclusiv Rompetrol) și să investească în amărâta noastra de Românica peste 2 miliarde făcând aici un hub energetic regional!

Iar Securitatea (prin Propaganda lor descoperită) nu vrea să se facă în țara noastră alte investitii decât cele controlate total de ei! Deci e vorba despre bani și politică! Iar de pierdut o să piardă iar... România!”, conchide Victor Ponta în mesajul său.

×