x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Reactie DURA a PSD-ului la propunerea lui Gabriel Oprea pentru noul Cod Fiscal

Reactie DURA a PSD-ului la propunerea lui Gabriel Oprea pentru noul Cod Fiscal

06 Aug 2015   •   18:43
Reactie DURA a PSD-ului la propunerea lui Gabriel Oprea pentru noul Cod Fiscal

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, susţine că săptămâna viitoare Coaliţia de guvernare va stabili priorităţile şi dacă sunt necesare negocieri pe tema Codului fiscal.

Potrivit unui comunicat de presă al PSD transmis joi AGERPRES, Ştefănescu precizează că "în urma invitaţiei la dialog pe tema Codului fiscal lansată de unii lideri politici şi de noul PNL", săptămâna viitoare, la revenirea în ţară a presedintelui interimar al PSD, Liviu Dragnea, şi a premierului Victor Ponta, "va exista, cu siguranţă, o consultare în cadrul coaliţiei de guvernare cu privire la toate subiectele stringente de interes public, se vor stabili priorităţile, dacă sunt sau nu necesare negocieri şi cu cine trebuie negociat".

"Codul fiscal este un proiect asumat de PSD împreună cu aliaţii săi din coaliţia de guvernare şi votat în Parlamentul României cu unanimitate de voturi. Adică, Codul fiscal retransmis Parlamentului de preşedintele României este acelaşi pe care l-au susţinut şi votat inclusiv parlamentarii PNL-PDL. Liberalii, înainte de a constitui tot felul de grupuri de lucru şi comisii de negociere ticsite cu foştii miniştri PDL ai guvernelor Boc şi Ungureanu din timpul regimului Băsescu, ar trebui să spună românilor, foarte clar, dacă mai susţin sau nu acest proiect pe care şi l-au asumat şi l-au votat în Parlament", afirmă Ştefănescu.

El a amintit că "UNPR, ca şi ALDE, face parte din coaliţia de guvernare (...) în care nu se poate lua nicio decizie fără consultarea şi acordul lui Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al PSD - principalul partid de guvernământ.

Ştefănescu a subliniat că la şedinţele coaliţiei participă şi Victor Ponta în calitate de prim-ministru din partea PSD. 

×
Subiecte în articol: gabriel oprea