x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Erdogan a apărat cu vehemenţă controversata lege asupra Internetului

Erdogan a apărat cu vehemenţă controversata lege asupra Internetului

08 Feb 2014   •   18:51
Erdogan a apărat cu vehemenţă controversata lege asupra Internetului
Sursa foto: Erdogan a apărat cu vehemenţă controversata lege asupra Internetului

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a apărat cu vehemenţă sâmbătă controversata lege asupra Internetului, susţinând că textul votat recent de parlamentul de la Ankara face ca sistemul informatic să fie 'mai liber'. 'Nu este impusă absolut nicio cenzură asupra Internetului cu aceste dispoziţii(...) Dimpotrivă, îl fac mai sigur, mai liber', a insistat şeful guvernului de la Ankara într-un discurs ţinut cu ocazia inaugurării unor proiecte urbane la Istanbul, după cum relatează AFP.

El a respins, de asemenea, faptul că informaţiile personale ale utilizatorilor vor fi expuse controlului autorităţilor guvernamentale, aşa cum afirmă criticii săi. 'Nu, în niciun caz. Nu se pune problema ca datele personale ale oamenilor să fie stocate', a continuat Erdogan.

Parlamentul turc, dominat de Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, al premierului Erdogan) care dispune de o largă majoritate, a adoptat miercuri un text de lege prin care este întărit controlul asupra Internetului, ceea ce a provocat o serie de proteste împotriva a ceea ce criticii consideră o derivă autoritară a guvernului turc, afectat de mai multă vreme de un scandal de corupţie fără precedent. Aceste măsuri permit autorităţii guvernamentale a telecomunicaţiilor /TIB/ să blocheze, fără o decizie din partea justiţiei, un site de Internet atunci când el include informaţii ce aduc ''atingere vieţii private'' sau conţinuturi considerate ''discriminatorii sau insultătoare''.

Opozanţii legii au făcut apel la preşedintele Abdullah Gül să nu promulge această lege şi să retrimită textul în parlament.

În ultimele zile, UE, SUA şi numeroase organizaţii neguvernamentale turce şi internaţionale şi-au înmulţit avertismentele la adresa Ankarei în legătură cu acest text de lege.

×
Subiecte în articol: recep tayyip erdogan lege internet