x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică REFERENDUM 2012. Ponta: Domnul Băsescu este de ieri doar un cetăţean care profită de bani publici

REFERENDUM 2012. Ponta: Domnul Băsescu este de ieri doar un cetăţean care profită de bani publici

30 Iul 2012   •   08:32
REFERENDUM 2012. Ponta: Domnul Băsescu este de ieri doar un cetăţean care profită de bani publici

Premierul Victor Ponta, a evaluat intr-o conferinta de presa sustinuta sla sediul USL, rezultatele referendumului si a situatiei politice create si a prezentat actiunile pe care urmeaza sa le intreprinda USL


"As vrea sa multumesc celor peste opt milioane de romani care s-au comportat ca adevarati cetateni si au venit la vot.

Votul exprimat reprezinta o majoritate absoluta a vointei democratice a romanilor. Vreau sa spun ca practic referendumul a fost castigat, ca nicio alta actiune politica nu s-a bucurat de o sustinere atat de mare, si ca nimeni, dar nimeni, nu asi poate bate joc de vointa a opt milioane de romani.

Din acest punct de vedere, de acum inainte vom guverna Romania cu responsabilitate, o vom face pentru romanii care au votat. Nu avem cum sa-l consideram pe Traian Basescu un presedinte legitim, in conditiile in care impotriva sa au votat peste sapte milioane de romani.

Nimic nu va ramane mai mult ca imagine-simbol a referendmului decat miile de tineri aflati la coada pentru a vota, la ora 23, la finalul votului.
Sfidarea votului arata ca Traian Basescu a utilizat orice mijloc, subterfugiu pentru a-si pastra masina, vilele si eventualele avantaje pentru el si clica din jurul lui.
Vom utiliza toate mijloacele constitutionale si democratice pentru a reprezenta voita poporului roman. Practic, Traian Basescu, de ieri, nu mai este presedintele Romaniei, este doar un om care vrea sa-si pastreze avantajele si imunitatea in fata justitiei.Domnul Basescu este de ieri doar un cetasean care profita de bani publici.
Nu cer demisia lui Traian Basescu, eu am votat ieri pentru demiterea sa, si este doar decizia lui Traian Basescu daca doresste sa-si bata joc de opt milioane de romani.

De ieri, inclusiv legenda lui Traian Basescu cel viteaz la vot s-a terminat".

×