x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Reforma cu penali, rețeta „succesului” în PNL

Reforma cu penali, rețeta „succesului” în PNL

de Sînziana Duţă    |    02 Mai 2017   •   09:35
Reforma cu penali, rețeta „succesului” în PNL
Sursa foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Liberalii din teritoriu au ignorat cu desăvârşire criteriile de integritate ale partidului și au ales politicieni cu probleme penale în fruntea organizațiilor județene. Un condamnat penal pentru fapte de corupție este noul președinte al PNL Ilfov, asta în vreme ce filiala din Giurgiu va fi condusă de un traseist notoriu, vizat de anchetele DIICOT și DNA. În tot acest timp, liderii PNL clamează clişee răsuflate precum reforma partidului şi „noi suntem altfel faţă de PSD”.

Fostul deputat PNL, Hubert Thuma, condamnat în 2014 la șase luni de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupție, a fost ales în funcția de președinte PNL Ilfov, fără a avea contracandidat. Hubert conducea filiala ca interimar din luna februarie când Marian Petrache s-a retras din toate funcțiile politice deținute în partid. Fostul președinte al PNL Ilfov este acuzat de procurorii DNA că, în urmă cu nouă ani, când ocupa funcția de secretar de stat în Ministerul de Interne, ar fi primit mită contravaloarea unor sejururi în Monte Carlo și Saint Moritz de la primarul din Jilava, Adrian Mladin, pentru a nu-i întrerupe mandatul de primar. De asemenea, Petrache i-ar fi solicitat primarului Adrian Mladin să plătească 10.000 de euro către PNL Ilfov. Pentru Hubert, condamnarea pentru fapte de corupție nu reprezintă un impediment pentru a ocupa o funcție de conducere în partid, acesta motivând că perioada de încercare a sentinței sale a încetat, iar el a fost reabilitat, lucru care ar demonstra că respectă criteriile de integritate ale partidului. Fostul deputat a explicat că tocmai în baza acestor criterii nu a candidat anul trecut pentru un nou mandat de parlamentar. Hubert este un apropiat al lui Marian Petrache, iar în 2012 a fost ales pe listele USL pentru un post de deputat.

Omul Elenei Udrea, şef la PNL

Giurgiu. Și liberalii din cadrul filialei județene Giurgiu au ales să fie conduși de un om cu probleme penale. Noul președinte al PNL Giurgiu este fostul deputat Marin Anton (PNL, UNPR, PDL, PMP), un politician traseist, vizat de o anchetă a procurorilor DIICOT referitoare la infracţiuni de evaziune fiscală, spălare de bani și luare de mită. Anton este cercetat și de DNA într-un dosar în care este acuzat că și-a folosit influența pentru ca mai mulți consilieri locali să voteze proiectele de hotărâri ale Consiliului Local care aveau ca obiect trecerea din domeniul public în domeniul privat și ulterior vânzarea prin licitație publică a unei suprafețe de 2.200 mp teren. Terenul a ajuns, în cele din urmă, la fiul unui parlamentar.

Turcan: „Noi suntem diferiţi”

Prezentă la alegerile interne din cadrul organizației judeţene PNL Iași, președintele interimar Raluca Turcan le-a explicat liberalilor că trebuie să țină cont de criteriile de integritate în alegerile interne. „PNL nu-și permite, ţinând cont de cei care se uită spre PNL, să aibă același comportament ca PSD. Știu că unii dintre noi spun: Da' ce, PSD-ul a fost ales cu o grămadă de corupţi în ogradă. De ce PNL-ul nu ar putea să o facă? Răspunsul este că cei care privesc spre PNL sunt diferiţi de pesediști. Au alte așteptări, sunt informaţi, judecă comparativ, pun în balanţă. Nu ne putem juca cu lucruri pe care electoratul PNL le așteaptă de la noi”, a spus Turcan. La șefia organiza- ţiei judeţene a PNL Iași fost ales deputatul Costel Alexe.

×
Subiecte în articol: reforma penali pnl