x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Refuzată de foştii PD-işti

Refuzată de foştii PD-işti

de Dana Piciu    |    24 Mar 2008   •   00:00
Refuzată de foştii PD-işti

PD-L ● Întoarcerea Monei Muscă, privită cu ostilitate
Europarlamentarul PD-L Sorin Frunzăverde se opune revenirii fostei deputate Mona Muscă în partid, pentru că "a fost colaborator al Securităţii". 


PD-L ● Întoarcerea Monei Muscă, privită cu ostilitate
Europarlamentarul PD-L Sorin Frunzăverde se opune revenirii fostei deputate Mona Muscă în partid, pentru că "a fost colaborator al Securităţii".  


După ce în presă au apărut informaţii conform cărora Mona Muscă are de gând să revină în politică, unii dintre democrat-liberali s-au grăbit să-şi declare susţinerea pentru ea şi pentru o eventuală candidatură a sa pentru un mandat parlamentar. Părerea lor nu este însă susţinută şi de europarlamentarul PD-L Sorin Frunzăverde, care a declarat sâmbătă că este împotriva întoarcerii Monei Muscă în partid, "pentru că a fost colaborator al Securităţii şi pentru că a avut neinspiraţia să şi spună că nu a fost colaborator". El a anunţat că "ia această atitudine" în calitatea pe care o are, de vicepreşedinte al PD-L, care nu este de acord "să vină" un fost colaborator al Securităţii cu el în partid.


ROBERTA N-O VREA. Întrebat dacă la nivelul conducerii partidului s-ar putea lua în discuţie revenirea Monei Muscă în PD-L, Sorin Frunzăverde a precizat că, în urma informaţiilor apărute în presă pe acest subiect, a avut o discuţie cu Roberta Anastase, preşedintele organizaţiei de la Prahova, "pentru că acolo s-a vehiculat că ar dori să se întoarcă doamna Mona Muscă,  la nivel de zvon". Frunzăverde a spus că nici Roberta Anastase nu ştia despre o astfel de intenţie din partea Monei Muscă de a candida pentru un post de senator în această filială. "Roberta mi-a mai spus că nici ea nu este de acord ca Mona Muscă să vină la organizaţia Prahova", a încheiat Frunzăverde.


DOAR ZVONURI DEOCAMDATĂ. Fosta deputată liberal-democrată Mona Muscă a demisionat la 7 martie 2007 din Parlament, după ce Curtea de Apel Bucureşti i-a respins contestaţia la decizia CNSAS conform căreia a făcut poliţie politică. O dată cu demisia din Camera Deputaţilor, Muscă s-a retras şi din viaţa politică şi din cea publică. Ea a rămas izolată mai bine de un an. În urmă cu o săptămână însă au apărut în presă speculaţii conform cărora Mona Muscă are de gând să se întoarcă în politică şi să-şi anunţe candidatura la Senat în colegiul uninominal Prahova. Prim-vicepreşedintele şi vicepreşedintele  PD-L, Theodor Stolojan respectiv, Gabriel Sandu, au anunţat că partidul o va susţine dacă va dori să candideze. Ulterior însă Mona Muscă a transmis că nu a declarat niciodată nimănui că s-ar întoarce în politică.

×
Subiecte în articol: politic musca mona mona musca