x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Relu Fenechiu, audiat la DNA în afacerea "Transformatorul". Liberalul este acuzat de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave

Relu Fenechiu, audiat la DNA în afacerea "Transformatorul". Liberalul este acuzat de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave

08 Dec 2011   •   06:28
Relu Fenechiu, audiat la DNA în afacerea "Transformatorul". Liberalul este acuzat de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave

Vicepresedintele PNL s-a prezentat, in aceasta dimineata, la sediul DNA, unde procurorii i-au adus la cunostinta schimbarea incadrarii juridice in dosarul "Transformatorul", din complicitate la abuz in servciu, la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave.

Procurorii l-au citat la sediul DNA pentru a-i prezenta lui Fenechiu schimbarea incadrarii juridice in acest dosar, ca urmare a finalizarii expertizei dispuse in cauza, anunta Mediafax. Expertiza in dosar a durat aproape doi ani, relevand un prejudiciu deosebit de mare, ceea ce a impus schimbarea incadrarii juridice.

Initail, Fenechiu a fost acuzat alaturi de fostul ministru al Educatiei, Cristian Adomnitei, si alte trei persoane pentru complicitate la abuz in serviciu, in timp ce cinci directori de la Electrica Moldova erau acuzati de abuz in serviciu.

Noua incadrare juridica este de abuz in serviciu cu consecinte deosbit de grave. Totodata, procurorii au dispus punerea sub sechestru a unor imobile apartinandu-i lui Fenechiu.

In afacerea "Transformatorul" au fost vandute transformatoare ruginite la pretulunora noi. Fenechiu este cercetat pentru un prejudiciu de 2,5 milioane de euro. (V.M.)

×