x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Guvernul a aprobat reorganizarea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Vor fi desființate 57 de posturi

Guvernul a aprobat reorganizarea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Vor fi desființate 57 de posturi

de Redacția Jurnalul    |    16 Feb 2024   •   15:45
Guvernul a aprobat reorganizarea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Vor fi desființate 57 de posturi
Sursa foto: FB Natalia Intotero

Guvernul a aprobat reorganizarea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Noua organigramă va avea 173 de posturi față de 230 de posturi în prezent.

Guvernul a adoptat Hotărârea privind organizarea și funcționarea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse ca urmare a intrării în vigoare a prevederilor art. XVII, art. XX și art. XXII din Legea nr. 296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung.

Personalul MFTES este format din demnitari, funcționari publici și personal contractual. Astfel, dintr-un total de 230 de posturi, exclusiv demnitarii și numărul de  posturi aferente cabinetelor acestora vor fi păstrate un număr maxim de 173 de posturi, exclusiv demnitarii și numărul de  posturi aferente cabinetelor. Numărul posturilor desființate este de 57.

Totodată, se desființează o funcție vacantă de demnitar, secretar de stat și cele două posturi aferente  cabinetului acesteia, dar și un post de înalt funcționar public, respectiv secretar general adjunct. De asemenea, numărul de posturi pentru cabinetul ministrului a rămas redus de la 8 posturi la 4 posturi, numărul de posturi pentru cabinetul secretarului de stat a fost redus de la 4 posturi la 2 posturi, iar numărul de posturi pentru cabinetul subsecretarului de stat a fost redus de la   2 posturi la 1 post. 

De asemenea, se aduc modificări structurii Direcției de Implementare a Programului PNRR pentru eficientizarea derulării ”Programului privind crearea unei rețele de centre de zi pentru copiii expuși riscului de a fi separați de familie”. Astfel, prin comasarea altor structuri, a fost înființat Serviciul Finanțare Europeană și Implementare PNRR.

×