x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Replică dură a PSD la proiectul guvernului privind starea de alertă: Mi se pare complet iresponsabil

Replică dură a PSD la proiectul guvernului privind starea de alertă: Mi se pare complet iresponsabil

11 Mai 2020   •   15:03
Replică dură a PSD la proiectul guvernului privind starea de alertă: Mi se pare complet iresponsabil

Vicepreședintele Senatului, Robert Cazanciuc, a declarat, luni, că Guvernul este iresponsabil pentru că a prezentat târziu proiectul privind starea de alertă. „Nu e decât o altă dovadă de incompetenţă, dacă nu decât de sfidare din partea Guvernului”, a spus liderul PSD.

Social-democraţii au reacţionat dur, luni, după ce Guvernul a anunțat că a adoptat un proiect de lege referitor la starea de alertă.

„Din păcate nu e decât o altă dovadă de incompetenţă, dacă nu decât de sfidare din partea Guvernului. Să vii acum, astăzi, când peste câteva zile expriră starea de urgenţă, să spui – eu, Guvernul am făcut un proiect de lege – este foarte bine că a înţeles Guvernul că e nevoie de lege şi că drepturile fundamentale ale omului nu pot fi restrânse când vrea Guvernul”, a spus Robert Cazanciuc, vicepreședintele Senatului.

El reclamă şi faptul că proiectul de lege a fost aprobat în şedinţa Executivului fără a avea la bază un studiu ştiinţitic, dar şi întârzierea cu care Guvernul a aprobat acest proiect.

„Mi se pare complet iresponsabil să vii azi să spui că trebuie să trecem în patru zile un proiect de lege prin ambele camere ale Parlamentului. Putem să facem acest lucru, dar e o lipsă de respect faţă de popor, de Parlament, să nu ai parte de dezbatere cu adevărat importantă, largă, pe un proiect de act normativ care priveşte o ţară”, a mai spus Cazanciuc.

Guvernul a trimis luni Parlamentului un proiect de lege care să reglementeze măsurile privind starea de alertă ce va intra în vigoare din 15 mai pentru a înlocui starea de urgenţă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: robert cazanciuc