x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ridzi a făcut plângere penală împotriva membrilor comisiei parlamentare care a anchetat-o

Ridzi a făcut plângere penală împotriva membrilor comisiei parlamentare care a anchetat-o

16 Sep 2009   •   00:00
Ridzi a făcut plângere penală împotriva membrilor comisiei parlamentare care a anchetat-o

Fostul ministru Monica Iacob Ridzi a făcut plângere penală la Parchetul instanţei supreme faţă de membrii Comisiei de anchetă, privind organizarea "Zilei Tineretului". Ridzi îi acuză de abuz în serviciu şi încercare de a determina mărturia mincinoasă.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că plângerea a fost trimisă, vineri, procurorilor Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Documentul a ajuns astăzi la Parchetul instanţei supreme, unde a fost înregistrat şi urmează să fie dat în lucru unui procuror.

Plângerea îi vizează pe Alina Gorghiu, Nicolae Bănicioiu, Petru Lakatos, Doina Burcău, Cristian Sorin Dumitrescu, Damian Florea, Graţiela Leocadia Gavrilescu, Bogdan Olteanu şi Anghel Stanciu, membri ai "Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea sumelor cheltuite de Ministerul Tineretului şi Sportului, sub semnătura doamnei ministru Monica Iacob-Ridzi, pentru organizarea «Zilei Tineretului»".

Aceştia sunt acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, infracţiune prevăzută de art.246 Cp, şi încercarea de a determina mărturia mincinoasă, infracţiune prevăzută de art.261 Cp.

Olteanu: "Ridzi nu cunoaşte bine procedurile juridice"

Liberalul Bogdan Olteanu a declarat, referindu-se la plângerea penală a Monicăi Iacob Ridzi împotriva sa şi a altor membri ai Comisiei parlamentare de anchetă, că fostul ministru nu ştie procedurile juridice şi că aceasta ar trebui să facă plângere împotriva plenului Camerei.

"Doamna Ridzi nu cunoaşte foarte bine procedurile juridice şi o s-o sfătuiesc eu de bine: dacă consideră că a fost un abuz, atunci trebuie să facă plângere penală împotriva plenului Camerei Deputaţilor şi a tuturor membrilor Camerei Deputaţilor care au votat în unanimitate raportul Comisiei de anchetă şi de asemenea, fără îndoială, trebuie să se autodenunţe pentru că ne-a cerut de la tribuna Camerei Deputaţilor să votăm acel raport", a afirmat Olteanu, citat de Mediafax.

×
Subiecte în articol: politic