x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ridzi cere Camerei să înceteze ancheta parlamentară

Ridzi cere Camerei să înceteze ancheta parlamentară

29 Iun 2009   •   00:00

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a solicitat Parlamentului, astăzi, să ia act de încetarea de drept a anchetei parlamentare, ca urmare a declanşării procedurilor judiciare penale de către DNA în 23 iunie pentru verificarea sumelor cheltuite de "Ziua Tineretului".

Monica Iacob Ridzi a trimis Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor o scrisoare în care afirmă că, în temeiul Legii 304 coroborat cu Regulamentul Camerei, solicită conducerii insituţiei să ia act "că ancheta parlamentară încetează de drept" ca urmare a faptului că s-au declanşat procedurile urmării penale în dosarul 147/P/2009al DNA.

"Referitor la adresa Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea sumelor cheltuite de MTS, sub semnătura ministrului Monica Iacob Ridzi, pentru organizarea «Zilei Tineretului», prin care solicită transmiterea către Comisie a documentelor indicate, vă aducem la cunoştinţă că prin adresa Ministerului Public, DNA Secţia de Combatere a Combatere a Corupţiei , din data de 26 iunie, au fost declanşate la data de 23 iunie cercetările penale în baza unui denunţ penal cu privire la împrejurările încheierii şi derulării a trei contracte între MTS şi societăţile SC Compania de Publicitate Mark SRL şi SC Artisan Consulting SRL", scrie Ridzi.

Administraţia Prezidenţială a precizat, marţi, într-un comunicat, că, în momentul în care instituţiile abilitate în drept vor solicita urmărirea penală a unui membru al Guvernului, şeful statului va utiliza prerogativa legală pe care o are, aceea de suspendare din funcţie a respectivului ministru.

Preşedintele PNL Crin Antonescu a depus, în 19 iunie, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), o plângere împotriva ministrului Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, pentru abuz în serviciu şi delapidare, în legătură cu fondurile cheltuite pentru organizarea Zilei Tineretului. Plângerea PNL a ajuns prin declinarea competenţei la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Preşedintele Traian Băsescu l-a suspendat pe Teodor Atanasiu, în septembrie 2006, din funcţia de ministru al Apărării, după ce, la jumătatea lunii iulie, acesta declara că ştie de la Direcţia de Informaţii Militare că Adriana Săftoiu dă presei, "pe surse", informaţii care să-l discrediteze. Adriana Săftoiu a făcut plângere împotriva lui Atanasiu pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanei. Preşedinţia menţiona că şeful statului a semnat acest decret "pentru a îndepărta orice suspiciune de influenţare a anchetei, având în vedere declanşarea procedurii de urmărire penală". În octombrie 2006, procurorii Secţiei Parchetelor Militare au dispus "neînceperea urmăririi penale faţă de Teodor Atanasiu şi faţă de ofiţerii Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei şi Direcţia de Informaţii Militare, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, în dosarul constituit în urma plângerilor formulate de consilierul prezidenţial Adriana Săftoiu, precum şi de deputatul Eugen Bejinariu".

Mediafax

×
Subiecte în articol: politic