x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Roberta Anastase, atac la Ponta: Azi ameninţă cu moartea politicienii, mâine, în lipsa voturilor, va ameninţa românii

Roberta Anastase, atac la Ponta: Azi ameninţă cu moartea politicienii, mâine, în lipsa voturilor, va ameninţa românii

25 Apr 2012   •   11:07
Roberta Anastase, atac la Ponta: Azi ameninţă cu moartea politicienii, mâine, în lipsa voturilor, va ameninţa românii

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat ca, in lipsa unor solutii pentru guvernare, liderul PSD Victor Ponta "ameninta azi cu moartea politicienii, iar maine, in lipsa voturilor, va ameninta cu moartea romanii care nu cred in el". "Am avertizat asupra derapajelor psihiatrice ale personajului, care devine din ce in ce mai periculos", a spus democrat-liberala.

"Victor Ponta si partidul au trecut intr-o alta etapa: amenintarea cu asasinatul politic, cu moartea. Acum cateva zile, un deputat PSD, Adrian Solomon, isi permitea sa-l ameninte pe premier cu moartea. Olguta Vasilescu, un alt senator PSD, de asemenea profera amenintari cu moartea la adresa oamenilor politici. Acum cateva zile, cei din PSD incercau sa arunce pe piata cateva scuze penibile, incercand sa ascunda modul in care gandeau. Azi, Ponta a devoalat tot planul: A spus un lucru extrem de grav, a proferat o amenintare la adresa oamenilor politici, din nou amenintare cu moartea. Dumnezeule mare in ce lume traim si cine doreste sa vina la putere in Romania anului 2012!", a spus democrat-liberala.

Anastase a adaugat ca discursul lui Ponta nu este unul pentru o Romanie europeana. "Limita a fost depasita demult. Azi, Ponta, in lipsa unor solutii, ameninta cu moartea politicienii, maine, in lipsa voturilor, va ameninta cu moartea romanii care nu cred si nu pot sa creada in el. Am avertizat asupra derapajelor psihiatrice ale personajului, care devine din ce in ce mai periculos. Trebuie sa exista o reactie foarte dura", a explicat Anastase.

Ea a mai spus ca liderul PSD a facut "o gafa diplomatica fara precedent" pentru ca a parasit sala de plen in momentul in care presedintelui Consiliului European i se oferea cea mai inalta distinctie a Parlamentului roman.

"Motivul pentru care Victor Ponta a iesit astazi in declaratii este unul pe cat de simplu pe atat de grav: Victor Ponta astazi a facut o gafa diplomatica fara precedent: in momentul in care presedintelui Consiliului European i se oferea cea mai inalta distinctie a Parlamentului Romaniei, Victor Ponta a parasit plenul", a precizat Anastase.

"Aceasta este o gafa diplomatica care dovedeste lipsa de educatie politica a lui Victor Ponta, lipsa de educatie in general. Victor Ponta stie ca astfel de gesturi costa si ca el devine prin astfel de gesturi un lider nefrecventabil intr-o lume europeana civilizata", a adaugat Anastase.

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, astazi, raspunzand unei intrebari referitoare la raspunderea guvernantilor in cazul OUG 107/2010, ca "nici daca-i impusti nu e suficient", el aratand ca cele 2,2 milioane de pensionari carora li s-au retinut bani trebuie sa primeasca si scuze.

Deputatul PSD Adrian Solomon a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca daca premierul Ungureanu vine de 1 Mai la Barlad si nu discuta cu autoritatile locale, va avea "nu soarta lui Tariceanu, ci soarta lui Aldo Moro, iar asta nu-i o amenintare, ci o asigurare".

Aldo Moro, important om politic italian si presedinte al Partidului Democratia Crestina, a fost rapit si ucis in 1978 de catre grupul terorist Brigazile Rosii, in contextul in care propusese o colaborare intre comunisti, socialisti si catolici in perioada de criza economica.

In replica, Guvernul a informat ca premierul Ungureanu este "profund ingrijorat" de derapajele discursurilor politice si cere solidarizare pentru eliminarea exceselor, dupa ce deputatul PSD Adrian Solomon a declarat ca primul-ministru va avea "soarta lui Aldo Moro" daca vine la Barlad si nu discuta cu primarul.

×