x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Roberta Anastase: Deputaţii care au absentat vor avea diurna diminuată

Roberta Anastase: Deputaţii care au absentat vor avea diurna diminuată

16 Noi 2010   •   15:20
Roberta Anastase: Deputaţii care au absentat vor avea diurna diminuată
Sursa foto: Karina Knapek/Jurnalul National
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a anunţat, astăzi, în plen, că deputaţii care au absentat de la lucrări vor avea diurna diminuată cu 21%.

"Deputaţii care absentează astăzi vor avea diurna tăiată cu 21%. Cer Secretariatului General să consemneze şi să aplice", a spus Anastase.

Iniţial, deputatul PDL Gelu Vişan a invocat prevederile articolului 144, alineatul 5 din regulament arătând că deputaţii care absentează trebuie să fie sancţionaţi.

Potrivit acestei prevederi, "preşedintele Camerei Deputaţilor poate dispune ca toţi deputaţii aflaţi în sediul Camerei să se prezinte la vot, sub sancţiunea considerării lor ca absenţi, cu toate consecinţele ce decurg din aceasta".

După votul final, care a avut loc în absenţa deputaţilor PNL şi PSD+PC, liderul grupului PDL de la Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a afirmat că puterea a reuşit să demonstreze care este adevărata majoritate.

"Adevărul s-a văzut. Suntem o majoritate sigură şi constantă", a spus Toader, potrivit Agerpres.

Deputaţii PNL şi PSD+PC au părăsit lucrările Camerei în semn de protest faţă de conducerea şedinţei de către Roberta Anastase.

×