x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Roberto Maroni: Românii din Italia, o comunitate bine integrată

Roberto Maroni: Românii din Italia, o comunitate bine integrată

23 Iul 2009   •   00:00

Ministrul italian de Interne, Roberto Maroni, a arătat după o discuţie purtată astăzi cu omologul său român, Dan Nica, că românii din Italia constituie o comunitate bine integrată în societatea din Peninsulă, care aduc beneficii economiei şi societăţii italiene: "Comunitatea românească din Italia este o comunitate bine integrată, este cea mai numeroasă. Aduce economiei şi societăţii italiene multe avantaje, este recunoscută drept cea mai importantă comunitate în Italia şi beneficiază de acelaşi tratament ca şi cetăţenii italieni".



El şi-a exprimat aprecierea faţă de cooperarea poliţienească româno-italiană şi a subliniat că autorităţile de la Roma tratează infractorii ca persoane distincte, fără repercusiuni asupra întregii comunităţi din care aceştia fac parte. "Cooperarea dintre poliţia italiană şi cea română este foarte utilă pentru combaterea oricărei forme de criminalitate, indiferent de cine este cel care comite infracţiunea. Intervenţia asupra persoanei care săvârşeşte infracţiunea este un principiu de bază al ordinii juridice italiene şi este ceea ce noi am făcut în ultima perioadă", a menţionat ministrul italian de Interne, citat de Agerpres.

La rândul său, ministrul român de Interne, Dan Nica, şi-a exprimat aprecierea faţă de cooperarea poliţienească româno-italiană, pentru protejarea cetăţenilor români şi italieni pe teritoriul celor două state. "Sunt extrem de mulţumit de activitatea ofiţerilor de poliţie italieni care se află în România, care au reuşit în ultima perioadă să depisteze un număr mare de infractori. Colaborarea cu ofiţerii de poliţie italieni din România este foarte bună. Apreciez modul în care ministerele de Interne din România şi Italia, forţele de poliţie, carabinieri, jandarmi din cele două ţări îşi fac datoria pentru a apăra viaţa şi integritatea cetăţenilor români şi italieni de pe teritoriul celor două ţări. Persoanele care respectă legea sunt protejate de forţele de menţinere a ordinii indiferent că este vorba de Italia sau de România", a spus Nica.

×
Subiecte în articol: politic