x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Rodicăi Culcer i se pregăteşte şefia CA al TVR?

Rodicăi Culcer i se pregăteşte şefia CA al TVR?

04 Feb 2011   •   20:05
Rodicăi Culcer i se pregăteşte şefia CA al TVR?
Sursa foto: /Jurnalul Naţional
150200-20090119124630010.jpgSlugarnicia Rodicai Culcer fata de puterea portocalie ar putea fi recompensata cu sefia Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Televiziune, mai ales ca vin alectorali (2012 şI 2014) si e nevoie de ea la butoane.

Informatiile vin in contextul in care pe 30 mai Rodica Culcer indeplineste varsta legala de pensionare sI nu mai poate conduce Directia de Stiri a TVR.

Potrivit www.inpolitics.ro, dacă Rodica Culcer trece la statutul de pensionar, ea poate colabora pe mai departe cu TVR, dar nu mai poate deţine funcţia de director al departamentului amintit, ceea ce ar putea explica şi de ce ea s-a grăbit, recent, să îsi procure o emisiune, ”Judecă Tu!”, pe care să o modereze, înlocuind-o pe Irina Păcurariu.

Surse din televiziune citate de inpolitics.ro afirmă că regulamentul instituţiei i-ar permite preşedintelui Alexandru Lăzescu să-i prelungească mandatul cu încă şase luni, dar asta ar alimenta în mod cert critici severe, în condiţiile în care TVR este, oricum, o instituţie cu o schemă de personal mult prea umflată.

Oricum ar fi, însă, sunt şanse aproape nule ca Rodica Culcer să prindă campania pentru alegerile generale în postul amintit. Asta, dacă nu cumva va fi trimisă la preşedinţia Consiliului de Administraţie, în cazul debarcării – aşa cum se zvoneşte – a actualului for de conducere, în luna mai, după dezbaterea raportului anual de activitate al SRTV în Parlament.

Aceeasi reteta a fost aplicată cu succes si în cazul lui Alexandru Sassu. Anul trecut,  Parlamentul a respins raportul de activitate al SRTV, ceea ce a condus la demiterea CA al TVR si numirea altuia nou condus Alexandru Lazescu.

×
Subiecte în articol: rodica culcer tvr