x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Roman, acuzat de racolarea pedistilor

Roman, acuzat de racolarea pedistilor

18 Feb 2004   •   00:00

Inainte de plecarea din PD, Petre Roman i-ar fi momit pe fostii sai colegi, chiar si pe parlamentari, sa-l urmeze in Forta Democrata. Argumentul: "binecuvantarea" data de presedintele Ion Iliescu Fortei Democrate (FD).

Parlamentarii PD, in special apropiatii lui Petre Roman, au primit "invitatia oficiala" pentru a-l urma. Chemarea fostului lider PD a avut si un PS: "Si Iliescu stie", le-ar fi spus el celor care i-au sprijinit motiunea cand Traian Basescu i-a luat locul la carma PD. Acum si Basescu stie, daca ne luam dupa declaratia sa de luni, potrivit careia "Forta Democrata se indreapta spre o fuziune cu PSD" si ca "unora dintre parlamentarii nostri li s-a spus de "binecuvantarea" lui Ion Iliescu".
Despre cine este vorba? Chiar despre deputatul PD, Nicolae Nan, semnatar alaturi de senatorul Maria Petre al scrisorii deschise adresate lui Petre Roman, prin care i se cerea demisia din PD si din Senat. "N-o sa mai vorbesc niciodata cu Roman", au fost cuvintele lui Nan, dupa ce a auzit numele lui Ion Iliescu langa Forta Democrata, ne-a marturisit vicele PD Adrian Videanu.

PESIMISM. Cat il priveste pe Nicolae Nan, nici macar nu mai vrea sa intre in detalii: "Eu nu plec din PD. Iar Forta Democrata nu va face nimic. Nici nu cred ca va strange cele 25.000 de semnaturi ca sa se inscrie la tribunal", ne-a spus pedistul. El a recunoscut ca a fost chemat la masa tratativelor. "M-a chemat Corneliu Ruse. M-am intalnit si cu Roman", ne-a spus el. "Am vrut sa discutam, sa ne lamurim, poate vine inapoi sa ne apucam de treaba. Sa pierzi o motiune nu inseamna sa te desparti", ne-a povestit Nan despre discutia sa cu Roman. Organizatia PD Sibiu al carui sef este Nan nu a vrut, potrivit deputatului PD, sa paraseasca partidul in favoarea lui Roman.

Liderul FD respinge varianta lui Nan
Contactat telefonic, Petre Roman ne-a declarat: "Domnul Nan a venit la institut, in biroul meu, si imi pare rau s-o spun, dar dumnealui a fost cel care mi-a spus ca va incerca sa-si organizeze oamenii. N-a mai zis pentru ce. Eu, Petre Roman, nu am cerut nimanui din PD asa ceva", ne-a declarat Roman. Cat despre implicarea lui Ion Iliescu, Roman spune ca este "o minciuna, o porcarie". "O sa-l intreb pe Ruse, dar nu cred ca a spus asa ceva", a mai spus el. Corneliu Ruse ne-a contactat el pentru a ne declara ca inta lnirea cu Nan s-a petrecut la initiativa deputatului PD, iar ce spune legat de Iliescu e "o poveste cusuta cu ata alba".
CAMELIA IONESCU

×
Subiecte în articol: politic ne-a roman