x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică România a rămas fără ambasador în Thailanda. Radu Mateescu a murit!

România a rămas fără ambasador în Thailanda. Radu Mateescu a murit!

29 Mai 2009   •   00:00

Ambasadorul României în Regatul Thailandei, Radu Gabriel Mateescu, a murit la Spitalul Payathai din Bangkok, în urma unui atac de cord, a informat vineri Ministerul Afacerilor Externe.



"Decesul a survenit în urma unui atac de cord, la Spitalul Payathai din Bangkok, în data de 28 mai 2009, la ora 17,50, ora României", se arată într-un comunicat MAE. Ministerul Afacerilor Externe exprimă sincere condoleanţe pentru această pierdere neaşteptată şi se alătură cu solidaritate familiei îndurerate. Radu Gabriel Mateescu şi-a prezentat scrisorile de acreditare ca ambasador al României în Regatul Thailandei în octombrie 2006.

Într-o carieră diplomatică de 40 de ani, ambasadorul Mateescu a desfăşurat o amplă activitate diplomatică şi de reprezentare, activând în ambasade ale României din Asia, Africa, Europa şi America de Nord. A îndeplinit funcţia de şef de misiune sau ambasador la oficiile diplomatice ale României din Islamabad, Ottawa, Pretoria şi Bangkok.

Lingvist desăvârşit, s-a remarcat în activitatea de diplomaţie culturală şi de diplomaţie publică şi a contribuit, prin elocvenţă şi spirit pedagogic, la promovarea şi menţinerea unui standard de excelenţă profesională în rândul tinerei generaţii de diplomaţi, precizează sursa citată.

×
Subiecte în articol: politic