x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Rovana Plumb: "Acuzele aduse de ANI lui Geoană par o vendetă politică"

Rovana Plumb: "Acuzele aduse de ANI lui Geoană par o vendetă politică"

29 Ian 2010   •   00:00

Preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD, europarlamentarul Rovana Plumb, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că acuzele aduse de ANI liderului PSD Mircea Geoană, înaintea Congresului partidului, par a fi, de fapt, o "vendetă politică" la adresa PSD şi a preşedintelui partidului.



"Pentru mine pare surprinzător cum această dezvăluire a ANI a apărut exact înainte de Congresul PSD. Din punctul meu de vedere ea a pare ca o vendetă politică, care este îndreptată împotriva partidului şi a preşedintelui Geoană. Nu aş vrea să ne mai întoarcem în trecut şi să folosim instituţiile statului ca arme în lupta politică", a precizat Rovana Plumb, citată de Mediafax.

El a aprecizat că Justiţia trebuie să clarifice cât mai rapid acuzele ANI. Rovana Plumb a precizat, totodată, că Mircea Geoană a comunicat deja că va face precizările aferente, ea declarându-se convinsă că acesta va putea demonta fiecare element din acuzele aduse de Ana.

Ea a adăugat că, până când Justiţia se va pronunţa, în acest caz va funcţiona prezumţia de nevinovăţie. Rovana Plumb a evitat să precizeze sursa acestei vendete politice, dar a afirmat că PSD nu va deveni o anexă a lui Traian Băsescu.

"Sunt convinsă că PSD este un partid unit şi nu va deveni anexă a unui sau altuia din alte zone ale sferei politice. Nu cred că va deveni o anexă a lui Traian Băsescu. Aceste planuri vor eşua", a arătat Rovana Plumb. Ea a precizat că nu crede că ancheta ANI va afecta şansele lui Geoană la şefia PSD, considerând că social-democraţii vor lua în calcul prezumţia de nevinovăţie.

×
Subiecte în articol: politic