x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Rovana Plumb: 1,5 milioane de cetăţeni vor fi protejaţi împotriva inundaţiilor, prin programul Watman

Rovana Plumb: 1,5 milioane de cetăţeni vor fi protejaţi împotriva inundaţiilor, prin programul Watman

12 Iun 2013   •   17:41
Rovana Plumb: 1,5 milioane de cetăţeni vor fi protejaţi împotriva inundaţiilor, prin programul Watman
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Rovana Plumb, ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, a evidenţiat, în cadrul unei dezbateri de specialitate, beneficiile pe care le va avea pentru România programul Watman, aprobat recent de Comisia Europeană. Watman prevede alocarea a 54 de milioane euro, în cadrul Fondului de Coeziune, şi este unul deosebit de important pentru prevenirea inundațiilor în România.

"Datorită acestui proiect peste 1,5 milioane de locuitori vor beneficia de protecţie împotriva inundaţiilor în zonele de intervenţie, iar estimările arată că riscul de producere a inundaţiilor va fi diminuat cu 7% în bazinele hidrografice vizate", a arătat Rovana Plumb.

Cele 11 bazine hidrografice vizate sunt Someş-Tisa, Crişuri, Mureş, Banat, Jiu, Olt, Argeş-Vedea, Buzău-Ialomiţa, Siret, Prut-Bârlad şi Dobrogea-Litoral.

Programul Watman, gândit în două etape, conduce la stabilirea unei baze adecvate de infrastructură, la nivel naţional, pentru prevenirea inundaţiilor şi la atenuarea consecinţelor distructive ale acestora.

Investiția totală a proiectului este de 63 milioane euro şi va fi finanțată în cadrul Fondului de Coeziune. Partea de cofinanțare va fi asigurată de beneficiar - Administraţia Naţională Apele Române. 

×
Subiecte în articol: rovana plumb inundatii lucrari inundatii